HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancare cu legume

Mincare de vinete

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 2-3 vinete de cca 1/4 kg fiecare,
  • o ceapa,
  • 2 ardei grasi,
  • 1/2 kg rosii,
  • 60 ml untdelemn,
  • 3-5 catei de usturoi,
  • patrunjel,
  • sare.

Mod de preparare:

Se aleg vinete de marime mijlocie, de culoare neagra-violacee, lucioase si pufoase. Vinetele spalate, necuratate de coaja, se taie in bucati mici. Se pun intr-un castron, se presara cu o lingurita de sare fina, se amesteca bine si se lasa 30 minute ca sarea, prin topirea ei, sa extraga zeama amara din ele. Daca se pune sare mai multa si se tin mai mult timp cu sare, vinetele se intaresc si fierb greu. Se spala apoi in doua ape reci, si se storc bine in pumni. Ceapa taiata in felii subtiri, se caleste 2-3 minute, in tot untdelemnul, amestecind mereu la foc mic; apoi se adauga ardeii taiati in felii subtiri, vinetele, rosiile taiate cu felii de 2 cm grosime si 3-4 linguri cu apa. Se presara o lingurita rasa cu sare si se amesteca bine, ca toate ingredientele sa fie repartizate uniform in cratita. Se dau la cuptor, acoperite, lasindu-le sa fiarba circa 30 minute, la foc mijlociu, pina cind se moaie toate si se formeaza sosul. Nu se mai amesteca, doar se misca putin cratita, ca
toate ingredientele sa ramina intregi. Cind mincarea este gata, se adauga usturoiul taiat marunt, potrivindu-i-se gustul cu sare si se prepara cu patrunjel. Se serveste calda, ca garnitura, la fripturi de vitel, vita, porc, pasare, sau rece ca fel intii.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare cu legume

Mincare de praz

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare cu legume

Sarmalute de orez in foi de varza

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Drob de legume

  • Eduard Nedelcu
  • June 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci
  • Mancare cu legume

Sufleu de varza

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu taitei

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu suc de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza creata umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza ca la Cluj

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.