HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancare cu legume

Mincare de bame

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1/2 kg bame tinere,
  • o ceapa de marime mijlocie (50 g),
  • 4 – 5 linguri untdelemn (50 – 60 ml),
  • 1/4 l suc de rosii,
  • 50ml vin,
  • patrunjel sau marar,
  • piper,
  • sare.

Mod de preparare:

De la bame se consuma pastaile care au o forma speciala, scurta (3-4 cm) si bombata. Bamele sint bune pentru gatit numai cind sint tinere, cu pastaia frageda; cele batrine au invelisul tare (fibros, cu multa celuloza). Cind se fierb, coaja lor elimina un suc cleios, mucilaginos; cele tinere, mai putin. Pentru a inlatura acest neajuns, 1 kg de bame se fierbe numai 5 minute in 1/2 l apa clocotita cu 1/2 l bors sau in 1 l apa, cu 50 ml otet si o lingurita rasa de sare. Se iau de pe foc, se lasa in apa acoperite inca 15-20 minute, se limpezesc in mai multe ape reci, pina cind se curata de substanta mucilaginoasa si apoi se pregatesc dupa reteta. Ceapa, taiata marunt, se caleste intr-o cratita, un minut, in tot untdelemnul, la foc mic, amestecindu-se mereu. Totul se stinge cu sucul de rosii, vinul, foaia de dafin, 10 boabe de piper sau un virf de cutit cu piper macinat si 1/2 lingurita cu sare. Se amesteca si cratita se introduce in cuptor, descoperita, unde se lasa 30 minute, ca bamele sa fiarba pina cind se moaie si sa se ridice untdelemnul. Daca sosul scade prea mult, se mai completeaza cu putina apa. Sosul nu se leaga cu faina si nu trebuie sa fie in cantitate prea mare. Se potriveste gustul cu putina sare si se presara cu patrunjel sau marar taiat marunt. Se serveste calda sau rece, ca si mincarea de praz.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare cu legume

Legume cu smintina si suc de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare cu legume

Mincare de conopida

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Drob de legume

  • Eduard Nedelcu
  • June 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci
  • Mancare cu legume

Sufleu de varza

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu taitei

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu suc de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza creata umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza ca la Cluj

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.