HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

Mancare de momite, creier sau maduvioara

  • Eduard Nedelcu
  • September 20, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1/4 kg momite, creier, maduvioara de porc, vitel sau vita,
  • 200 g ceapa,
  • 80 g unt sau untdelemn,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml suc de rosii,
  • piper,
  • o foaie de dafin,
  • ienibahar sau nucsoara,
  • coriandru,
  • sare.

Mod de preparare:

Ceapa, taiata felii subtiri, se caleste in tot untul sau untdelemnul, impreuna cu o jumatate de lingurita cu sare, la foc mic, cca 10 minute, pina cind devine lucioasa, fara sa se ingalbeneasca; apoi se adauga cite un virf de cutit sau de lingurita din fiecare condiment (sau dupa dorinta), momitele si creierul sau maduvioara, taiate in bucati mai mari. Se prajesc, cite 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc foarte mic, avind grija sa nu se arda ceapa. Tigaia sau cratita trebuie sa fie destul de incapatoare, ca sa le cuprinda pe toate, caci nu trebuie sa fie amestecate prea mult. Cind sint destul de moi, se adauga vinul, sucul de rosii, foaia de dafin si sare. Mincarea se acreste, dupa gust, cu zeama sau sare de lamiie sau cu citeva picaturi de otet. Se lasa sa fiarba citeva clocote sau se introduce in cuptor, unde se lasa, 10 minute, ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul. Mincarica se serveste fierbinte, simpla, ca fel intii sau cu piure de cartofi, ca fel doi.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

Limba cu sos Ragu

  • Eduard Nedelcu
  • September 20, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Sosuri

Sos cald de mustar

  • Eduard Nedelcu
  • September 20, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

"Drob" frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Miel "Lancashire"

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Mancare de miel cu vinete

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

  • Eduard Nedelcu
  • June 26, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu ierburi aromate

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Sote de miel cu curry si stafide

  • Eduard Nedelcu
  • June 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

But de miel in aluat

  • Eduard Nedelcu
  • June 19, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.