HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancare cu legume

Mancare de cartofi

  • Eduard Nedelcu
  • January 8, 2009
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 600-700 g cartofi,
  • o ceapa,
  • 3-4 linguri untdelemn,
  • marar,
  • patrunjel,
  • boia,
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 foaie de dafin.

Mod de preparare:

Este o mincare care se executa repede. Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, intr-o cratita de 1 1/2 l, la foc mic, cu un disc de metal, subtire sub ea peste ochiul de aragaz, amestecind mereu pina cind ii scade apa si devine lucioasa, fara sa se ingalbeneasca; dupa aceea se pune un virf de lingurita cu boia dulce sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei, amestecindu-se numai de 2-3 ori;imediat, se stinge cu 1/4 l apa. Cind clocoteste apa, se adauga cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi mici de 2 cm grosime. Se completeaza cu apa atit cit sa-i cuprinda, se sareaza dupa gust si se adauga un virf de cutit cu piper. Se lasa sa fiarba acoperiti circa 20 minute, intorcindu-se in sos, pina cind se moaie, fara sa se zdrobeasca si apa scade cu 1-2 cm sub nivelul lor. Pentru aroma, se adauga patrunjel sau marar taiat marunt, sau din ambele, sau dupa gust si o foaie de dafin. Se mai gusta daca este sarata, deoarece cartofii absorb mai multa sare decit alte legume. Sosul nu trebuie ingrosat cu faina, amidonul din cartofi este suficient ca sa-l lege putin. In cazul cind dorim ca mincarea sa aiba mai mult sos, acesta se poate lega cu o lingurita de faina, frecata cu o lingura de apa rece; se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba citeva clocote. Mincarea se serveste ca atare sau dreasa cu 50-100 ml smintina, batuta bine cu o lingurita de apa rece, imediat ce s-a luat de pe foc. Mincarea de cartofi se serveste ca fel doi, cu diferite salate sau cu muraturi. De asemenea, mincarea de cartofi poate servi drept garnitura la friptura din orice carne, sau la carne fiarta rasol, chiftele, ochiuri, friganele, cirnati etc.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de vita si oaie

Limba cu sos de smintina

  • Eduard Nedelcu
  • January 8, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de pasare

Mancare de rata rece, cu masline

  • Eduard Nedelcu
  • January 8, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Drob de legume

  • Eduard Nedelcu
  • June 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci
  • Mancare cu legume

Sufleu de varza

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu taitei

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu suc de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza creata umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza ca la Cluj

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.