HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Bauturi

Lichior de oua

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 6 galbenusuri,
  • 400 g zahar,
  • 250 ml alcool,
  • 100 ml rom,
  • 600 ml lapte,
  • vanilie (facultativ: 30-50 g Nescafe sau 30-50 g cacao),
  • 50-100 g ciocolata.

Mod de preparare:

Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un lighenas smaltuit de 2 l; se pune 1/2 baton de vanilie despicat in jumatate, pe lungime si se adauga treptat laptele rece.Compozitia se bate 10 minute, pe un vas cu apa clocotita, cu telul in forma de para. Cind lighenasul se ia de pe foc, daca in compozitie nu s-a pus baton, se pune un plic cu zahar vanilat. Tot acum se adauga: Nescafe pentru lichior de oua cu gust de cafea; cacao cernuta prin sita de sirma pentru lichior de oua cu gust de cacao; ciocolata rasa pentru lichior de oua cu gust de ciocolata. Se amesteca bine compozitia pina cind se omogenizeaza si, dupa ce s-a racit, se adauga treptat alcoolul (amestecat in prealabil cu romul), amestecind necontenit); apoi se toarna in sticle. Lichiorul se poate consuma imediat dupa ce s-a racit bine, deoarece sodoul s-a ingrosat cu galbenusurile, pe aburi. Cu cit lichiorul se pastreaza mai mult, cu atit se ingroasa (sticlele se scutura totdeauna inainte de intrebuintare).

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Bauturi

Lichior de oua

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Bauturi

Lichior de vin rosu

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Busuioaca de Bohotin - Unul din cele mai apreciate vinuri românești
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Bauturi

Busuioaca de Bohotin – Unul din cele mai apreciate vinuri românești

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2024
Care sunt cele mai populare tipuri de vin roșu din România
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Bauturi

Care sunt cele mai populare tipuri de vin roșu din România?

  • Eduard Nedelcu
  • October 24, 2023
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Bauturi

Cum să alegi cele mai bune expresoare cafea pentru nevoile tale

  • Raul Pop
  • July 25, 2023
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Bauturi

Care sunt avantajele unui aparat de cafea cu capsule?

  • Eduard Nedelcu
  • March 8, 2022
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi
  • Retete de sarbatori

Vin fiert cu scortisoara

  • Eduard Nedelcu
  • December 5, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Cocktail antistress Chameleon

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Vodka Cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Vin rosu – sampanie – cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.