Gogosi cu mere

consultanta Dan Bradu

Ingrediente (pentru 8 portii):

  • 150 g faina alba
  • 4 mere rosii
  • 100 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 100 g stafide
  • 3 oua
  • 500 ml ulei pentru prajit
  • 300 g zahar tos

Intr-o tigaie se incalzesc vinul si untul impreuna cu un praf de sare. Dupa 3 minute cand untul s-a topit, se adauga faina in ploaie, amestecandu-se cu telul pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa 2 minute se ia de pe foc si se lasa la racit.

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Intr-un bol se pun merele,  stafidele, ouale batute si aluatul si se amesteca cu un mixer la viteza mica pana se omogenizeaza.

Se formeaza cu o lingura bilute din aluat care se prajesc in uleiul foarte incins pana devin aurii. Cand sunt inca calde, se tavalesc prin zahar si se servesc.

Pofta buna!

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.