HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Galuste cu gem

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • ½ kg. cartofi fainos,
  • 2 oua,
  • 200 g faina,
  • gem,
  • pesmet,
  • zahar vanilat.

Mod de preparare:

Se pun cartofii sa fiarba cu coaja, dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat. In pasta obtinuta se pun ouale, faina si amesteci bine ca sa-ti iasa un aluat potrivit. Intr-o farfurie presari faina si iei cu lingurita putin gem pe care il treci prin faina ca sa se formeze umplutura si sa nu se desfaca la fiert. Iei din aluat compozitie cit sa iti iasa o galusca pe care o modelezi in palme facandu-i o mica adancitura in care se pune gemul, o inchizi, o pui pe un suport presarat cu putina faina, ca sa nu se lipeasca. Se pune apa la fiert si cand clocoteste dai drumul cu grija galustelor sa fiarba. Sint gata fierte, cand s-au ridicat deasupra. In timp ce se fierb galustele, se pregateste pesmetul: intr-o tigaie se pune untul sa se topeasca, apoi pesmetul, si-l lasi sa se rumeneasca in unt, adaugi zaharul vanilat, zahar si eventual putina esenta de rom. Scoti galustele fierte si le treci repede prin pesmet. Le asezi pe un platou si le presari cu zahar pudra.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Sorbet de mango

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Gogosele cu gem de caise

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.