HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de porc

Friptura de porc ca in Savoia

  • Eduard Nedelcu
  • August 23, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 1kg muschi de porc,
  • 1 ardei gras,
  • 4 gogosari rosii,
  • ½ radacina telina,
  • 1 ceapa,
  • 1 capatana de usturoi,
  • ½ borcan de mustar,
  • 1 lingura de faina,
  • boia iute,
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • dafin.

Mod de preparare:

Intr-un castronel se pregateste o pasta din mustar, usturoiul curatat si pisat marunt, ierburile taiate marunt (rozmarin, dafin, cimbru), o lingurita de boia, sare, piper. Se amesteca foarte bine ca la maioneza fara a adauga ulei. Muschiul de porc se leaga cu o sforicica si se pune pe un platou. Cu pasta condimentata se tapeteaza muschiul de porc si se lasa la rece circa o ora. Se coc ardeii, se curata de piele, se indeparteaza cotoarele si semintele si se taie fasii. telina se spala se curata de coaja si se taie in forma de bastonase subtiri. Un vas de Jena se tapeteaza cu ulei, ardei si telina, se adauga o ceapa taiata solzi, sare si piper. Se pune deasupra muschiul de porc tapetat, se adauga jumatate din cantitatea de legume si o jumatate de cana de apa. Acoperiti vasul si bagati-l i cuptorul neincalzit, la foc mic. Lasati-l 2 ore. La terminarea coacerii, puneti muschiul si legumele pe un platou, pastrandu-l la cald. Strecurati sucul si amestecati-l cu o lingura de faina si o lingura de apa. Fierbeti circa 2 minute, la foc mic amestecand continuu. Pastrati sosul fierbinte. Ardeii ramasi transformatii intr-o pasta, cu ajutorul mixerului. Serviti muschiul acompaniat de legume, pasta de ardei si sosul fierbinte.

Sfatul bucatarului: daca vi se pare ca legumele lasa prea multa apa, scoateti capacul spre sfarsitul coacerii; sosul va scadea, iar carnea se va rumeni frumos. Un pahar de vin rosu, la temperatura camerei, se va potrivi foarte bine cu aceasta gustoasa friptura.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sosuri

Sos de conopida

  • Eduard Nedelcu
  • August 23, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

Crap cu sos de ceapa

  • August 24, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

"Drob" frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • April 30, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de porc

Tocana de varza cu carne de porc

  • Eduard Nedelcu
  • March 11, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • March 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

Sarmale moldovenesti

  • Eduard Nedelcu
  • March 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de porc

Rulada cu slanina afumata

  • Eduard Nedelcu
  • March 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de porc

Porkolt

  • Eduard Nedelcu
  • March 2, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

Perisoare cu smintina

  • Eduard Nedelcu
  • February 28, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.