Despre termenii specifici asigurarilor auto

Despre termenii specifici asigurarilor auto
kurtmann.ro

De cate minute ai nevoie pentru gasirea celui mai avantajos RCA din Romania? Daca ai o conexiune stabila la internet si un calculator sau laptop la dispozitie, raspunsul corect este: nu mai mult de trei minute!

Cum asa? Gratie noii platforme online Rcaautoieftin.ro poti sa afli care este costul unei asigurari potrivite tie, sa o inchei si sa o primesti acasa, intr-un singur loc. Totul, din confortul propriei case, din fata computerului.  

Pentru acest lucru ai nevoie de trei acte (pe care mai mult decat sigur le ai chiar si in acest moment in posesie) – este vorba de permisul de conducere, cartea personala de identitate si talonul autovehicului.

Inainte de a parcurge aceste etape pentru aflarea preturilor oferite de societatile de asigurare romanesti, este bine sa intelegi la ce se refera anumiti termeni folositi in aceste acte.

Daca nu ai acordat o prea mare importanta acestor aspecte, acum este momentul oportun iin care sa te familiari cu anumite denumiri. Sa le privim cu atentie, in ordine alfabetica, in continuare:

–    Asigurarea – Cel mai frecvent termen, se refera la modalitatea de protejare ce se realizeaza pe baza unui contract. Prin intermediul acestuia o persoana fizica sau juridica, denumita asigurat, cedeaza anumite riscuri unei persoane juridice (cu numele de asigurator). Pentru aceasta se ofera o suma de bani ce poarta denumirea de prima de asigurare. In cazul in care evenimentele respective se produc, asiguratorul il va despagubi pe asigurat.
–    Certificatul de asigurare – un document emis de societatea de asigurare care arata existenta respectivei asigurari.
–    Leasing – un anumit tip de operatiune care permite unei parti (cu numele de locator) sa transmita pentru o anumita perioada de timp dreptul de folosinta asupra unui bun, al carui proprietar este cealalta parte (utilizatorul). Plata se face periodic si poarta numele de rata de leasing. La capatul acestei etape, de leasing, locatorul trebuie sa respecte dreptul de optiune al utilizatorului de a cumpara bunul, de a prelungi contractul de leasing ori de a inceta contractul si raporturile sale.
–    Subasigurare – acest termen se refera la situatia in care, in urma producerii unui eveniment asigurat, se ajunge la concluzia ca suma asigurata este mai mic decat valoare de inlocuire a bunului asigurat.
–    Utilizator – dupa cum am spus si mai sus, acest termen se refera la persoana juridica sau fizica care primeste dreptul de a folosi bunurile ce sunt obiectul unui contract de leasing. Acestea sunt transmise de catre locator.
–    Valoarea de asigurare – aceasta este limita superioara pana la care societata de asigurare raspunde pentru unul sau mai multe evenimente asigurate si in functie de care se decide marimea primei de asigurare.

consultanta Dan Bradu

Daca ai nedumeriri legate de modul de operare al acestor asigurari sau vrei sa afli mai multe informatii despre diferentele dintre RCA si CASCO, ori vrei sa inchei o asigurare pentru masina ta, intra pe siteurile dedicate.  

Vei afla toate detaliile de care vei avea nevoie incat sa fii mai bine protejat, din punct de vedere legislativ. De asemenea, tot online vei putea incheia si o asigurare potrivita, in cel mai scurt timp. Fara sa pierzi timpul in birouri, vei putea sa faci intreg procedeul de alegere si incheiere RCA din fata calculatorului personal.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.