De ce trebuie sa faci o verificare tehnica?

De ce trebuie sa faci o verificare tehnica?

Este important si obligatoriu sa se efectueze o inspectie tehnica periodica pentru vehiculul tau pentru a evita accidentele legate de imbatranirea unui vehicul. Dar nu numai: este posibil sa se efectueze si o inspectie tehnica inainte de o mare plecare in vacanta sau la vanzarea unui vehicul (inspectie tehnica de mai putin de 6 luni).

Curata flota de masini

Multe accidente sunt cauzate de vechimea vehiculelor. Controlul tehnic de reglementare este, prin urmare, o modalitate excelenta de a preveni defectiunile tehnice si mecanice ale unei masini inainte de un accident. Dar nu numai!

Controlul tehnic face posibila si verificarea nivelului de poluare al unui vehicul. Vizita tehnica de reglementare are, asadar, doua obiective: un obiectiv de siguranta si un obiectiv de mediu.

Efectueaza o inspectie tehnica voluntara

Un ITP Cluj Napoca este prescris o data pe an, dar este si posibil sa se efectueze preventiv, inainte de un bun inceput in vacanta, de exemplu, sa se faca un control tehnic voluntar. Retine ca aceasta nu este o verificare tehnica inlocuitoare.

Cu toate acestea, aceasta verificare face posibila verificarea principalelor puncte de siguranta ale unui vehicul. De asemenea, sfatul specialistilor este sa sa faci acest tip de verificare dupa un accident de masina sau in caz de dubiu in urma mai multor defectiuni mici.

Efectuati un control tehnic atunci cand vindeti un vehicul

La vanzarea unui autovehicul trebuie sa furnizezi o inspectie tehnica favorabila eliberata de o unitate agreata de autoritatile publice. Nu este obligatoriu in cazul in care iti vinzi vehiculul unui dealer.

Unele vehicule sunt scutite de controlul tehnic

Cu toate acestea, unele vehicule sunt scutite de controlul tehnic , de exemplu:

  • Masini fara permis
  • Motociclete cu 2 si 3 roti
  • Caravanele
  • Tractoare

Cat dureaza un control tehnic?

Controlul tehnic se efectueaza pe puncte de control. Aceste elemente sunt analizate cu scrupulozitate de catre un controlor tehnic certificat. Durata unei inspectii tehnice poate varia de la un vehicul la altul, in special in functie de tehnologiile utilizate sau de reglementarile specifice aplicabile.

Durata unei inspectii tehnice

In functie de centru si de tipul vehiculului, durata unui control tehnic variaza intre 30 si 45 de minute.

Durata unei inspectii tehnice poate fi putin mai mare decat aceasta medie daca ai un anumit vehicul. De exemplu, pentru vehiculele electrice sunt analizate puncte suplimentare. Pentru vehiculele cu GPL se aplica si anumite puncte de control specifice.

Daca efectuezi o verificare tehnica inainte de vanzarea vehiculului tau, durata examinarii va fi aceeasi. Pe de alta parte, in cazul unei preinspectii tehnice, durata va fi mai scurta, deoarece sunt verificate doar acele puncte cele mai importante.

Durata unei contra-vizite

Durata controlului este supusa mai multor variatii de timp. In functie de defectiunile detectate in timpul verificarii tehnice, verificarea poate varia de la cateva minute (de exemplu, daca urmeaza sa fie verificate doar anvelopele) pana la aproximativ treizeci de minute pentru o examinare mai aprofundata.

Indiferent de durata inspectiei tale tehnice, centrele ITP au sali de asteptare, astfel incat sa poti astepta pana cand vehiculul tau este verificat.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.