De ce sa iti cumperi un telefon iPhone si nu unul Android

De ce sa iti cumperi un telefon iPhone si nu unul Android
consultanta Dan Bradu

Cumparatorii de telefoane iPhone au o serie de argumente pentru care iOS este cea mai buna varianta si le vom explica si noi.

Mesagerie

In timp ce iOS are propria aplicatie de mesagerie care functioneaza perfect, nu se poate spune acelasi lucru despre Android.

Google a incercat si nu a reusit sa recreeze o astfel de aplicatie. Cel mai mare motiv este ca isi doreste o solutie care sa functioneze peste tot, nu doar pe Android. Aplicatia Hangouts a reusit sa o faca, dar interfata neplacuta si nevoia de a o instala manual a insemnat ca majoritatea oamenilor care folosesc Android au renuntat la ea. Allo este o experienta excelenta intre doua telefoane Android, dar nu include SMS-uri, astfel incat puteti vorbi doar cu persoanele care folosesc Allo.

Securitate si confidentialitate

Apple colecteaza date de la toti cei care utilizeaza iOS si face o treaba buna pentru a-i pastra anonimi si pentru a mentine datele intern. Google face acelasi lucru, indiferent de ceea ce ati putea citi din alte locuri. Insa Android are unele probleme serioase cand vine vorba de securitate si confidentialitate.

Actualizarile sunt o parte a problemei. Pixel este probabil protejat impotriva unor aplicatii aleatorii care fura date. BlackBerry  poate fi de asemenea protejat. Insa orice alt model – inclusiv cele care se vand cu zeci de milioane si conduc cota de piata a Android – s-ar putea sa nu. Google nu are grija de datele furnizate, nu conteaza atunci cand hackerii va preiau datele de conectare la banca, deoarece ati fost pacalit sa instalati ceva pe care software-ul vechi il permite.

Google intelege securitatea si confidentialitatea, dar unele dintre aceste cunostinte par pierdute atunci cand vine vorba de Android.

Ceea ce ne aduce la a doua parte: permisiunile. Android face o treaba buna pentru a va lasa sa decideti ce poate si nu poate face o aplicatie, dar face o treaba oribila, explicand ce inseamna cu adevarat acele permisiuni. Cand o aplicatie iti poate crea conturi pe telefon sau iti poate citi identitatea, merita intr-adevar o explicatie despre ce si cum face de fapt.

Uneori sa fii responsabil de un lucru inseamna ca trebuie sa stii foarte bine ce faci. Pe Android sunt introduse reguli stricte pe care dezvoltatorii trebuie sa le utilizeze daca folosesc magazinul Google, dar este mai bine pentru utilizatorii care nu stiu cum functioneaza aceste lucruri. Acei utilizatori sunt cei care trebuie sa fie vizati in controalele de securitate si confidentialitate.

 

Exista o multime de motive subiective pentru prefera unul dintre cele doua sisteme de operare atunci cand vine vorba de Android versus iOS. Dar cand vine vorba de serviciile de baza si modul in care sunt gestionate lucrurile, exista unele lucruri pe care Apple le face mai bine decat Google. Cele mentionate sunt doar cateva dintre ele. Un iOS mai bun inseamna un Android mai bun, deoarece dezvoltatorii de pe ambele parti sunt nevoiti sa lupte pentru atentia noastra, deci oricare dintre ele evolueaza, utilizatorii vor avea de castigat.

 

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.