De ce nu trebuie sa iti lipseasca o masina de lipit tevi din casa?

De ce nu trebuie sa iti lipseasca o masina de lipit tevi din casa?

Conexiunile permanente intre tevile din plastic sunt esentiale daca doresti sa creezi o instalatie solida, care functioneaza corect.

 In acest scop, poti utiliza tehnologia de lipire sau sudare. Din pacate, se intampla ca tevile lipite sa inceapa sa scurga la punctul de conectare dupa un timp de utilizare. Scurgerile ameninta sa explodeze conducta si, pe termen lung, sa iti inunde casa si sa cauzeze numeroase daune.

Ai grija la starea corecta a instalatiei sanitare din casa ta daca vrei sa eviti parchetul deteriorat, mobilierul umflat si petele de apa de pe pereti. Ia in considerare faptul ca numai o trusa de lipit tevi ppr Bautec iti poate garanta o conexiune complet durabila si fiabila. Cand lipesti tevile personal, te poti asigura ca procesul se desfasoara corect. Lipirea tevilor nu este atat de dificila si vei vedea asta.

Principiile de functionare a masinii de lipit tevi

Functionarea masinii de lipit este de a crea o conexiune de neintrerupt intre iesirile celor doua conducte. Pentru a face acest lucru, materialul din care sunt fabricate conductele este incalzit la margini. Temperatura face ca o bucata din material sa fie plastic, iar dupa racire – se intareste permanent (singura posibilitate de a-si schimba forma este sa o reincalzesti).

Inainte de a incepe sa lucrezi pe cont propriu, aminteste-ti cateva reguli care au in vedere siguranta ta si iti vor spune cum sa sudezi tevile:

  • Utilizeaza intotdeauna numai instrumente originale, achizitionate de la o sursa de incredere.
  • Verifica echipamentul pentru prezenta petelor vizibile si a resturilor. Daca este necesar, curata-l conform recomandarilor din manual.
  • Inainte de a porni masina de lipit, citeste instructiunile de functionare si regulile de sanatate si siguranta pentru utilizare – urmeaza cu strictete instructiunile producatorului.
  • Acorda atentie semnalizarii masinii de lipit, de exemplu sub forma de lampi.
  • Aminteste-ti ca aparatul de sudura se incalzeste la fel de repede, indiferent de temperatura camerei.
  • Verifica intotdeauna ce temperatura este necesara pentru lipirea materialului cu care lucrezi.
  • Dupa terminarea lucrului, lasa masina de lipit sa se raceasca intr-un loc sigur, apoi depoziteaz-o in conditii adecvate pana la urmatoarea utilizare – poti folosi cutia originala sau alt container adecvat.
  • Nu arunca manualul – s-ar putea sa fie util daca uiti cum sa utilizezi corect masina de sudat dupa mult timp sau daca imprumuti echipamentul altcuiva.

Inainte ca procesul de lipire sa aiba loc, este timpul pentru lucrarile pregatitoare. In primul rand, ai grija de tevi. 

Daca trebuie sa le tai la lungimea potrivita, foloseste foarfece specializate. Alternativ, le poti inlocui cu un taietor circular, ferastrau manual sau lama de ferastrau. Fa-o incet si precis, astfel incat marginile sa fie rezonabile. 

Apoi, conducta taiata trebuie sa fie netezita in jurul marginilor folosind un cutit ascutit. Aceasta operatiune se numeste debavurare (poti intalni si denumirea „debavurare”). In cele din urma, utilizeaza o carpa cu alcool pentru a curata si degresa teava. Elementul astfel pregatit este pregatit pentru activitati ulterioare.

O masina de lipit pentru tevi termoplastice permite nu numai crearea unui sistem etans si fiabil, ci si interventia rapida in caz de defectiune. Nu trebuie sa chemi un instalator profesionist si sa astepti sosirea acestuia sub stres. Repara singur, vei economisi timp si bani, precum si castiguri in ochii membrilor gospodariei.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.