De ce este utila o pergola?

De ce este utila o pergola?
kurtmann.ro
Share Button

O pergola este o structura in aer liber cu patru posturi verticale care sustin un acoperis deschis al barelor incrucisate. In ceea ce priveste aceste pergole, precizam faptul ca acestea pot fi libere sau atasate unei case. Desi sunt de obicei facute din lemn, ele pot fi de asemenea construite din alte materiale, cum ar fi otel, aluminiu sau vinil.

Caracteristici si tipuri

O pergola este o caracteristica de gradina care formeaza o pasarela umbrita, un pasaj sau o zona de sedere a posturilor sau a stalpilor verticali care sustin de obicei grinzile incrucisate si o latura robusta deschisa, adesea pe care sunt antrenate vitele lemnoase. Ca un tip de foisor, acesta poate fi, de asemenea o extensie a unei cladiri sau poate servi drept protectie pentru o terasa deschisa sau o legatura intre pavilioane.

consultanta Dan Bradu

Pergolele pot lega pavilioanele sau se extind de la usa unei cladiri la o facilitate de gradina deschisa, cum ar fi o terasa sau o piscina izolata. Pergolele perforate, care nu sunt atasate la o casa sau alta structura, ofera o zona de sedere care permite briza si lumina soarelui, dar ofera protectie impotriva stralucirii aspru a luminii directe a soarelui. Chiar si pergolele ofera plantelor de catarare o structura pe care sa creasca.

Desi exista mai multe tipuri diferite de pergole, fiecare adera la o forma si o functie primara. In general, o pergola este o structura larg deschisa, cu patru grinzi de sprijin, fara pereti si un design decorativ de acoperis, cum ar fi un zabrele.

Mai jos, v-am oferit o lista rapida de diferite tipuri de pergole pe care le puteti alege din momentul in care va planificati adaugarea uneia in propria curte.

Pergole de vinil

Pergolele de vinil devin din ce in ce mai populare datorita accesibilitatii, durabilitatii si designului universal. Unul dintre multele avantaje ale alegerii unei pergole de vinil este posibilitatea de a alege un design personalizat care sa corespunda nevoilor dvs. si preferintelor personale de design.

Open-Top

Dupa cum am mentionat mai sus, cele mai multe pergole sunt proiectate cu un design de acoperis deschis, care permite o lumina solara suficienta si o circulatie a aerului. Pergolele deschise sunt cel mai adesea plasate in gradina pentru a crea un punct focal atragator si pot adauga si mai multa frumusete in spatiu, cu ajutorul vitei de vie.

Otel

Pergolele din otel sunt o alegere inteleapta pentru zonele care sunt frecvent afectate de conditii meteorologice dure. Nu numai ca rama din otel se mentine extrem de bine pe vreme rea, dar este posibil sa dureze mai mult. Pergolele de otel nu sunt foarte frecvente datorita aspectului lor avangardist.

Scopul unei pergole

O pergola poate servi o mare varietate de scopuri, in functie de preferintele proprietarului. In timp ce designul pergolei traditionale consta dintr-un acoperis lattic si o absenta a peretilor, pot fi facute modificari pentru a va satisface nevoile unice. Mai jos, am ilustrat diferitele beneficii ale unei pergole si cele patru cai principale pe care le utilizeaza aceste structuri exterioare.

  1. Imbunatatirea valorii locuintei

Prin adaugarea unei pergole atragatoare, bine lucrate in curtea din spate, puteti crea un spatiu exterior in aer liber si puteti creste valoarea casei dumneavoastra. Constructorii sunt insa precauti si va avertizeaza ca in cazul in care pergola este prost proiectata, acesta poate scadea de fapt valoarea locuintei.

  1. Modernizarea gradinii tale

O pergola este o modalitate fantastica de a te infrumuseta zona gradinii din curtea ta. Alegeti un design spatios, cu un acoperis lattic deschis, pentru a nu intrerupe lumina soarelui necesara si circulatia aerului. Adaugati niste vita de vie pentru o atingere fermecatoare.

  1. Crearea unei extensii exterioare a casei dvs.

Este obisnuit ca proprietarii de case sa utilizeze pergolele ca o modalitate simpla, dar atragatoare de a crea o extindere in aer liber a spatiului lor de locuit. Daca acesta este obiectivul dvs., alegeti un design si un material care sa completeze exteriorul casei dvs. si sa aveti pergola atasata (sau plasata foarte aproape) la casa dvs. pentru o tranzitie fara probleme de la interior la o terasa frumoasa in aer liber.

  1. Adaugarea umbrelor si a confidentialitatii

In timp ce pergolele nu vin in mod obisnuit cu pereti si cu un acoperis, acestea sunt inca un mod placut de a adauga o nuanta de umbre si intimitate in spatiul din spatele curtii. Impachetati structura cu vita de vie, draperii sau un design de varf pentru a creste umbra si intimitatea.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.