Cum sa-ti maximizezi durata bateriei pe smartphone?

Cum sa-ti maximizezi durata bateriei pe smartphone?
kurtmann.ro

Descarcarea foarte rapida a bateriilor este o problema foarte comuna cu multe modele de smartphone, fie ele unele cu Android sau iPhone-uri cu sistem de operare iOS, chiar si Samsung avand astfel de probleme. Cele mai bune reparatii telefoane Bucuresti, numai pe Service-Gsm.ro.

Deci, cum am putea sa crestem durata de viata a bateriilor de pe smartphone-urile noastre? Puteti afla cateva solutii, citind acest articol.

Problemele de descarcare rapida, intalnite pe smartphone-urile moderne.

consultanta Dan Bradu

In ziua de astazi, smartphone-ul a devenit o parte importanta a vietii noastre de zi cu zi. Fie ca este un smartphone cu Android, un iPhone sau alt brand foarte cunoscut, asa cum ar fi Samsung sau Sony, multe modele au probleme cu descarcarea destul de rapida a acumulatorilor, acestia necesitand incarcari mai dese.

Asadar, o mare problema cu smartphone-urile din ziua de astazi, este durata de viata a bateriei. Utilizatorii si cumparatorii de smartphone, cauta modele cu baterii din ce in ce mai capabile, care sa tina mai mult de 1 zi sau 2, intr-un regim de utilizare intensa.

Daca totusi bateria de pe smartphone-ul propriu nu are o asemenea capacitate, trebuie sa tii cont de cateva practici comune, pentru a incerca sa-i maximizezi durata de viata.

Ceea ce face majoritatea dintre noi, este pur si simplu sa introduca telefonul in cablul usb de incarcare, o data ce constata consumarea bateriei, cu mai mult de 70-80%. Apoi, ne lasam telefonul la incarcat pentru o perioada nedeterminata de timp.

Aceasta practica este din start una complet gresita si poate dauna functionarii bateriei, reducandu-i perioada de viata foarte mult. Sa discutam asadar, despre cateva sfaturi simple, ce te pot ajuta sa imbunatatesti durata de viata a bateriei tale:

1.    Nu-ti lasa smartphone-ul sa se supraincalzeasca: Caldura este problema principala la bateriile de tip litiu-ion. Bateriile de tip litiu-ion sunt folosite pe majoritatea smartphone-urilor. Pentru a preveni supraincalzirea smartphone-ului, trebuie sa urmezi cativa pasi.

Nu-ti aseza niciodata smartphone-ul pe bordul masinii. Atunci cand joci anumite jocuri cu cerinte mari (intensive din punct de vedere al graficii), nu-ti incarca in acelasi timp smartphone-ul, pentru ca acesta se va supraincalzi. Temperatura ideala de incarcare a bateriei, este in jurul a 20-30 de grade Celsius.

2.    Nu-ti folosi smartphone-ul atunci cand acesta se incarca: Folosirea telefonului atunci cand este lasat la incarcat, poate duce la supraincalzirea acestuia si la scurtarea duratei de viata a bateriei. Chiar si cea mai mica folosire a smartphone-ului in timpul incarcarii, intrerupe ciclul de incarcare si poate chiar strica bateria.

3.    Nu folosi niciodata un incarcator 3rd party, despre care nu stii cu siguranta ca este 100% compatibil cu modelul tau de smartphone: Folosirea unor incarcatoare 3rd party, de la producatori obscuri, va scurta garantat durata de viata a bateriei de pe smartphone-ul tau.

Bineinteles, poti avea norocul ca acest incarcator sa se potriveasca foarte bine cu modelul tau si sa nu-ti afecteze cu nimic functionarea bateriei, dar aceste cazuri sunt rare si nu e bine sa risti. Cumpara intotdeauna un incarcator original, compatibil 100% cu modelul tau de telefon mobil.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.