Cum sa ne alegem cariera potrivita?

Cum sa ne alegem cariera potrivita?

Atunci cand cautam locuri de munca descoperim ca sunt atatea domenii care au nevoie de oameni incat devine usor dificil sa ne decidem ce am vrea sa facem pe viata.

Alegeti ceea ce va pasioneaza si nu veti munci nici macar o zi a spus Confucius.

Cele mai multe probleme intampinate in cariera se rotesc in jurul faptului ca nu ne pricepem sa alegem un job. Ne lasam luati de val si de povesti si ne trezim in birouri facand o munca ce nu pare a fi facuta pentru noi. Ese imposibil sa alegem din prima corect si prin urmare ne indoim ca voi veti fi exceptia.

Economisitii au o teorie interesanta care spune ca numai 5 la suta dinte cei care pornesc in cautarea carierei reusesc sa isi gaseasca jobul perfect pe care sa il adore din prima. Ei definesc aceste persoane ca fast starters penru ca au un avantaj la pornire.

In general sunt persoane care sunt mai putin creative si care au simtul aventurii rudimentar iar gandirea inovatoare le este mai putin dezvoltata ce prefera sa lucreze conventional. Este mai bine  sa fiti in cealalta parte si sa gasiti din mai multe incercari jobul ideal pentru a nu va multumi cu putin si pentru a nu ajunge sa va opriti pana cand nu atingeti jobul care sa va faca sa spuneti ca asta e.

Nu credeti in elemenele media ce promoveaza un anumit tip de cariera. Un exemplu bun in sensul acesta este meseria de avocat. Vedeti vietile lor interesante la televizor si pare un drum glorios si sigur inca de pe bancile facultatii si un jov foarte respectat si bine platit. In spatele acestei scene lucrurile nu sunt chiar roz. Ar trebui sa stiti ca in fiecare an sunt facute sondaje in care avocatii sunt intrebati daca recomanda aceasta meserie si altor persoane si cei mai multi spun nu.

Alegeti un stil de viata si nu doar un simplu job. Va recomandam sa va uitati la viata scriitorilor de succes pe care sa ii admirati si sa ii cititi. Sunt multi din ei care au scris ani la rand in obscur si au riscat la fiecare pas prabusirea financiara in termen lung numai pentru a scrie in continuare.

Credeti ca aceata este si calea pentru voi? Tot asta se intampla si pentru tinerii antreprenori care decid sa inceapa o afacere proprie. Initial este o viata groaznica. Financiar este teribil si nu mai aveti timp pentru nimic iar de cele mai multe ori firmele mici esueaza chiar din primii lor ani de viata.

Daca va decideti sa o luati pe acest dum va trebui sa va uitait putin si la viata celor care ca si voi la un moment dat incep o mica afacere ce ia amploare si duoa o scurta perioada de timp se stabilizeaza. Sunt mai multe persoane care isi doresc sa fie la conducerea propriei firme de succes si sa aia un orar flexibil insa putini vor sa treaca prin viata pe care o duci pana cand afacerea creste.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.