Cum sa faci o achizitie cat mai buna in domeniul imobiliar?

Cum sa faci o achizitie cat mai buna in domeniul imobiliar?

In domeniul imobiliar poti gasi numeroase oferte convenabile  de inchiriere apartamente in Cluj pentru tine daca stii la ce specialisti sa apelezi in acest scop si cum sa cercetezi piata de profil pentru a putea gasi cele mai avantajoase oferte pentru bugetul tau.

Exista mereu si posibilitatea de a cumpara o locuinta care este vanduta de o banca sau de un executor judecatoresc, caz in care trebuie sa achiti o anumita garantie sai sa dispui de bani lichizi pentru a plati locuinta pe loc.

Avantajul este, in aceet caz, dat de faptul ca pretul caselor vandute astfel este mai mic decat in mod normal, adica decat pretul pe care tu il gasesti pe piata imobiliara.

In cazul in care te hotarasti sa cumperi o locuinta pentru familia ta, poti cauta inclusiv in mediul online anunturile de vanzare sau chiar pe site-urile dezvoltatorilor imobiliari, cei care scot la vanzare locuinte in ansambluri rezidentiale.

Acestea au un pret mai mic decat locuintele aflate in marile orase pentru ca pozitionarea lor este mai dezavantajoasa din punct de vedere al accesului la facilitati, scoli, spitale, gradinite sau la mijloace de transport in comun.

Poti sa mergi cu un agent imobiliar si sa vezi mai multe astfel de locuinte in asemenea ansambluri rezidentiale, dar acestea prezinta unele mici dezavantaje daca le compari cu locuintele din interiorul orasului respectiv.

Trebuie sa ai grija ca infrastructura zonei respective sa fie bine pusa la punct si ca aceasta sa iti ofere acces la ceea ce familia ta are nevoie nu numai acum, ci si in viitorul apropiat si indepartat.

Tinerii apeleaza adesea la imprumuturi bancare pentru a face o astfel de achzitie si au nevoie de sfaturi de la agentii imobiliari, astfel incat sa aiba pregatita documentatia necesara in acest scop.

Ei pot gasi si agentii imobiliare care au angajati si brokeri ce se ocupa de toate fazele implicate de contractarea unui imprumut bancar sau a unui imprumut din categoria celor imobiliare. Platind un comision unui agent imobiliar, te asiguri ca ai mereu servicii de calitate si ca nu faci nicio greseala in procesul de achizitionare a unei locuinte avantajoase ca pret.

Poti gasi un pret mai mic la agentii imobiliare diferite pentru acelasi constructor sau poti sa beneficiezi de oferte diferite in functie de agentul imobiliar cu care tu colaborezi la un moment dat. Exista si posibilitatea ca el sa obtina pentru tine o reducere chiar si mai mare decat cea anuntata de vanzator, in cazul in care o mare parte a sumei de achizitie sau intreaga suma de achizitie este platita cu bani lichizi.

In plus, vei neneficia de asistenta juridica gratuita si chiar de o evaluare a locuntei tale din partea bancii de la care contractezi imprumutul respectiv. Exista multe situatii in care agentii imobiliari ii pot sfatui pe clientii lor cat mai bine cu putinta, important este ca ei sa aiba  o comunicare buna intre ei.

Daca respecti aceste indicatii, vei reusi sa faci o achizitie foarte avantajoasa pentru tine si iti vei cumpara locuinta pe care tu o doreai intotdeauna si la care doar visai. Casa visurilor tale este mai aproape de tine decat crezi.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.