Cum sa alegi prosoape de baie?

Cum sa alegi prosoape de baie?

Alegerea prosoapelor de baie este partial o arta si partial o stiinta. Prosopul de baie trebuie sa fie moale, durabil, absorbant si ecologic. Trucul de a gasi un prosop care indeplineste toate aceste criterii importante este identificarea a ceea ce se afla in el si modul in care este facut.

Prosoapele din bumbac egiptean, pima sau turcesc sunt superioare in toate categoriile. Alegerea numarului de prosoape, cu siguranta inseamna sa va ganditi la numarul de prosoape de care are nevoie de familia dvs. si cum probabil vor folosi prosoapele.

Alegeti dimensiunea potrivita pentru dvs.

kurtmann.ro

Cumparati un prosop de baie standard. Prosopul de baie standard este de 27” cu 52”. Daca sunteti o persoana cu greutate si inaltime medie, prosopul de baie standard va va servi bine in toate nevoile dvs. de baie.

Cumparati un prosop de baie care masoara 35” cu 60”. Daca doriti un prosop care poate oferi o acoperire completa, nu cautati mai departe de un astfel de prosop.

Nu uitati de prosoape de mana. Prosoapele de mana, dupa cum sugereaza si numele lor, sunt de obicei folosite pentru a usca mainile dupa spalarea lor la chiuveta. Daca aveti nevoie de prosoape de mana, puteti alege o dimensiune standard (16” cu 30” sau 20” cu 30”) sau optati pentru un prosop cu dimensiuni reduse, care este putin mai mic si masoara 11” cu 18”.

consultanta Dan Bradu

Alegeti materialul potrivit pentru dvs.

Alegeti un prosop gros.

Grosimea prosopului se masoara in grame pe metru patrat (GSM). Un prosop subtire este de aproximativ 300-400 GSM si poate fi acceptabil pentru sala sau bucatarie, dar nu si pentru baie. Un prosop de baie cu greutate redusa este cuprins intre 400-600 GSM. Prosoapele de baie mai grele si mai absorbante sunt 600-900 GSM.

Prosoapele grele pot absorbi mai mult lichid decat prosoape mai subtiri. Din pacate, aceste prosoape mai groase dureaza mai mult pana sa se usuce, insa din punct de vedere practic, sunt mult mai eficiente. Prosoapele corespunzator groase sunt fabricate din soiuri de bumbac de inalta calitate, precum bumbacul Pima sau Egiptean.

Prosoapele din terrycloth sunt cea mai absorbanta varietate. Sunt construite cu fire suplimentare si bucle de filet mai mari pentru a maximiza absorbtia.

Selectati si un prosop moale.

Prosoapele care sunt moi nu va vor incurca sau irita pielea. Persoanele cu piele sensibila se pot bucura de prosoape moi. Poate fi greu de spus ce prosoape vor ramane moi pe termen lung. Dupa spalare, prosoapele tind sa isi piarda moalele specific. Totusi, prosoapele din raion tind sa fie destul de moi. Servetele de bumbac de inalta calitate Pima sau Egipt sunt de asemenea foarte moi. Bumbacul turc este, de asemenea, exceptional de moale, si v-ar putea surprinde in mod placut.

S-ar putea sa puteti creste catifelarea prosoapelor cu ajutorul unui catifelator, dar acestea vor deveni mai inflamabile si mai putin absorbante. Cele mai moale prosoape sunt adesea confectionate cu bumbac cu capse lungi sau extra-lungi (ELS). Bumbacurile turcesti, pima si egiptene tind sa fie ELS sau bumbacuri cu capse lungi, asa cum sunt tesaturile Supima sau MicroCotton.

Alegeti un prosop rezistent.

Investiti in prosoape care nu se vor marunti usor in masina de spalat sau din cauza utilizarii. Cele mai durabile prosoape sunt cu doua straturi, mai degraba decat cu un strat. Prosoapele de bumbac sau prosoape din fir hibrid de bumbac / poliester sunt mai durabile decat cele ale raionului. Si prosoapele din bumbac / poliester sunt mai putin absorbante decat cele din bumbac pur.

Un prosop durabil ar trebui sa dureze aproximativ 10 ani sau mai mult. Prosoapele care folosesc bumbac cu capse lungi sau extra-lungi (ELS) sunt mai puternice decat cele din bumbac obisnuit. Cele mai multe prosoape sunt facute din bumbac turcesc, egiptean, Pima, Supima sau MicroCotton sunt ELS sau bumbac cu capse lungi.

Alegeti un prosop din bumbac inelar.

Bumbacul Ringspun este unul dintre cele mai durabile tipuri de bumbac. Combina fibre lungi si scurte pentru a crea fire mai fine. Prosoapele din bumbac Ringspun se simt mai neted decat bumbacul obisnuit sau bumbacul pieptanat.

Cumparati un prosop ecologic.

Este important sa alegeti prosoape care sunt sigure si pentru mediul inconjurator. Cautati prosoape care sunt fabricate cu materiale organice fara biocide si ingrasaminte. Bumbacul organic este la fel de moale si durabil ca bumbacul obisnuit. O alta optiune ecologica este sa cumparati prosoape care se usuca rapid, deoarece necesita mai putin timp in spalatorie.

Cumparati un prosop care straluceste.

Prosoapele din bumbac turcesc au un aspect natural, care poate adauga pep intr-o baie plictisitoare.

Acestea sunt asadar cateva detalii de care trebuie sa tineti cont in momentul in care doriti sa va cumparati prosoape. Poate credeati ca alegerea unui prosop este floare la ureche, insa dupa cum se poate vedea, trebuie sa luati anumite aspecte in considerare, pentru a face cea mai potrivita alegere.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.