Cum sa alegi pomul de Craciun artificial potrivit pentru acest sezon?

Cum sa alegi pomul de Craciun artificial potrivit pentru acest sezon?

Ia in considerare factorii cheie in ceea ce priveste luminile, inaltimea si latimea, tipul acelor si stilul – totul inainte de a achizitiona un brad artificial.

Daca ai aspirat inca ace de brad de pe covor in luna iulie, s-ar putea sa fie necesar sa te gandesti sa obtii un brad artificial pentru acest sezon de sarbatori. Nu se va usca, nu va trebui sa il urci trei etaje in fiecare an si nu este necesara udarea. De asemenea, poti personaliza fiecare detaliu, de la culoarea sa la varietatea acelor. Nu in ultimul rand, vine cu un avantaj de bun simt: conform specialistilor, reutilizarea unui brad artificial timp de cel putin cinci ani are un efect mai favorabil asupra mediului decat unul viu. Iata ce trebuie sa iei in considerare cand il alegi:

Locatie

In primul rand, cauta un loc in casa ta unde bradul poate fi vazut de preferinta din mai multe camere. Asigura-te ca se afla la mai mult de trei metri de un radiator sau alta sursa de incalzire si ca nu va interfera cu fluxul camerei; un colt este de obicei o optiune buna. Este posibil sa trebuiasca sa muti temporar niste mobilier din loc pentru a-l amplasa.

Latime si inaltime

Ia in considerare atat latimea camerei, cat si inaltimea tavanului atunci cand alegi un brad, sugereaza specialistii de pe site-ul BraziCraciun.net. Cu majoritatea pomilor de Craciun, pe masura ce devin mai inalti, ei devin si mai largi la baza. Masoara diametrul spatiului in care intentionezi sa pui pomul, astfel incat sa stii ce dimensiune sa cumperi. Brazii vin in mai multe dimensiuni, dar este recomandata cumpararea unui brad care este cu cel putin sase centimetri mai mic decat inaltimea tavanului. Acest lucru va permite o anumita degajare pentru a te asigura ca varful pomului de Craciun nu va atinge tavanul.

Forma

In limba populara a pomului de Craciun, forma sa se numeste „profil” asa cum se vede atunci cand stai in fata lui. Alege un copac cu profil ingust daca nu ai prea mult spatiu in partea de jos; vei avea inca o multime de ramuri pentru a atarna ornamente. Daca spatiul nu este o problema, alege un profil complet.

Culoare

Bineinteles, verdele este cea mai populara culoare a bradului artificial, dar exista o multime de alte nuante disponibile pentru tine daca doresti sa mergi pe ceva putin mai unic. 

Ace

Gradul de realism al unui copac este un lucru important in lumea brazilor artificiali. Copacii cu preturi mai ridicate arata ca au fost creati chiar de Mama Natura, cu ace care imita textura, culoarea si densitatea pomului real. Copacii mai putin costisitori au inca un aspect realist, dar intr-o masura mai mica.

Lumini

Ai multe optiuni. Alege instalatii clare, multicolore sau mixte; LED sau incandescent; becuri in diferite forme precum sfesnice. In ceea ce priveste cantitatea, regula este de a atarna cel putin 100 de becuri pe rand, astfel incat un brad de 2 metri ar trebui sa aiba cel putin 750 de lumini, de exemplu. 

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.