Cum sa alegi intre un smartphone si o tableta?

Cum sa alegi intre un smartphone si o tableta?

Daca planuiesti sa iti cumperi un gadget si nu esti inca hotarat ce sa alegi intre tableta si smartphone, te poti gandi la cateva aspecte esentiale ce se dovedesc de un real ajutor in alegerea pe care o faci. Pentru toate vei gasi mereu accesorii gsm online la un pret convenabil, iar calitatea lor nu te va dezamagi niciodata.

Multi utilizatori aleg sa isi cumpere ambele tipuri de gadgeturi, insa ei nu se gandesc foarte bine inainte de a face o achizitie si constata ca nu au nevoie de ambele pentru a obtine ceea ce vor. Cea mai mare diferenta intre tableta si smartphone este dimensiunea ecranului acestora, bineinteles in favoarea tabletei.

Totusi, tot mai multe telefoane inteligente tind spre dimensiuni tot mai mari ale afisajului, cele cu ecran urias nemaifiind o raritate acum. Daca planuiesti sa urmaresti filme, sa citesti carti si reviste pe gadgetul tau sau sa navighezi pe internet, cu siguranta gadgetul care ti se potriveste in acest caz este o tableta. Trebuie sa stii ca exista si tablete cu conectivitate 3G sau 4G cu ajutorul carora poti purta convorbiri telefonice audio si video si chiar trimite mesaje scrise.

Smartphone-urile sunt recomandate celor care sunt mereu plecati si au nevoie de o portabilitate tot mai mare. Cam toate functiile pe care un telefon le poate efectua sunt disponibile si pe tableta, insa diferenta consta in calitatea executarii lor pe un anumit tip de dispozitiv. Poti naviga pe internet si de pe un telefon inteligent, insa nu vei vizualiza asa cum vrei continutul unui site.

Daca obisnuiesti sa trimiti multe mesaje scrise, ar trebui sa alegi un smartphone. Cei pasionati de fotografie vor dori cu siguranta un gadget cu o camera foto cu o rezolutie destul de mare. Tabletele nu se caracterizeaza prin camere foto foarte performante, insa nici ele nu sunt de neglijat. Este adevarat, insa, faptul ca un telefon este mult mai usor de folosit atunci cand faci fotografii, in comparatie cu o tableta.

In cazul ambelor tipuri de gadgeturi, ai de ales intre doua mari sisteme de operare: Android sau iOS. Daca iti plac produsele Apple, ai putea alege un model de iPad, acesta incorporand sistemul de operare specific, denumit iOS.  Aceste tablete au o interfata intuitiva si usor de utilizat de catre oricine, nefiind nevoie de cunostinte avansate in domeniul tehnologiei moderne.

Este adevarat ca tabletele produse de Apple sunt mai scumpe decat cele cu sistem de operare Android, acestea din urma fiind mult mai ieftine in alte cazuri. Si tabletele se clasifica in mai multe categorii, in functie de performantele pe care ele le ofera si de dotariile pe care le au.Cele Android, de ultima generatie, cu conexctivitatea de tipul 4G (denumita si LTE) vin la un pret mai mare decat cele de tip mai vechi, care nu ofera o asemenea conexiune sau macar una de tip 3G.

Pretul unei tablete poate varia si in functie de dimeniunea ecranului acesteia. Afisajul e si el important deoarece se poate deteriora usor daca nu este de calitate, iar in cazul acestuia conteaza mult si calitatea imaginii oferite.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.