Cum poti economisi energie in casa ta?

Cum poti economisi energie in casa ta?

Cu ajutorul echipamentelor de la Saluscontrols.ro poti face economii substantiale de energie in locuinta ta. Exista numeroase modalitati de a consuma mai putina energie si de a plati facturi mai mici la intretinere in fiecare luna daca stii ce trebuie sa faci in acest scop.

Consumul de energie dintr-o locuinta este dat in mare parte de centrala termica sau de apartul de aer conditionat folosit de fiecare familie.

Acestea sunt tot mai performante si sunt mult mai eficinte energetic decat cele care se gaseau in trecut pe piata de profil.

Aceste aparate au nevoie de o intretinere regulata si necesita atentie din partea ta, daca vrei ca ele sa aiba eficienta pe care tu o doresti. Termostatele pot fi de mare ajutor in acest scop si se dovedesc ajutoare foarte utile in efortul tau de a reduce costul lunar al facturilor platite de familia ta.

Unul programabil este chiar mai bun deoarece te fereste de stresul de a fi mereu atent la functionarea centralei si permite setarea unei temperaturi constante in interior, pe zile si intervale orare.

Economisirea energiei se poate face si prin montarea unor surse de lumina care sa nu consume prea multa energie electrica.

Becurile de tip LED sunt recomandate in orice tip de locuinta si ofera mai multe avantaje celor care le aleg ca solutie de economisire a energiei. In plus, ele iti asigura o lumina foarte buna in casa ta si rezista mult timp, inclusiv la intemperii, in cazul in care vrei sa le montezi in exteriorul casei tale.

Trebuie sa stii si ca intr-o locuinta se consuma mai multa energie pentru scaderea sau cresterea temperaturii ambientale atunci cand ea nu este izolata in mod corespunzator.

Daca ai ferestre mai vechi, ele pot permite schimbul de temperatura intre interior si exterior. Cea mai buna solutie este sa montezi ferestre de tip termopan, care sa asigure o izolare perfecta fata de exterior, dar sa nu permita formarea condensului.

Daca nu poti face acest lucru si nu dispui de banii necesari, atunci ai grija sa izolezi bine marginile ferestrelor respective cu ajutorul unor materiale ce se pot gasi la magazinele de materiale de constructii.

Usa de la intrare si usile interioare sunt si ele foarte importante in aceasta privinta. Ele trebuie sa fie unele de calitate si sa pastreze bine in interior toata caldura de care ai nevoie in special in timpul sezonului rece. Parchetul din casa ta trebuie sa fie si el unul de calitate, fiind de preferat alegerea unui tip de parchet din lemn masiv.

Lemnul masiv rezista foarte bine in timp si asigura o izolare corespunzatoare a pardoselii, in special in cazul caselor. Toate aceste solutii trebuie completate de aparatura performanta.

Atunci cand vrei sa iti cumperi o centrala termica sau un aparat de ar conditionat, ai grija sa alegi tehnologia care e caracterizata de consum mic de energie si care sa ofere rezultate foarte bune in timp. Astfel, facturile tale vor scadea in mod considerabil pe termen lung.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.