Cum ne petrecem Craciunul in acest an?

Cum ne petrecem Craciunul in acest an?

Ne aflam in luna Decembrie a anului 2020, unul dintre cei mai tristi ani de cand ne stim, un an in care toata viata noastra s-a schimbat radical, datorita pandemiei.

Mai este putin timp pana la Craciun, si exista oameni care se intreaba cum va fi si in acest an Craciunul, dat fiind faptul ca stim cu totii care sunt traditiile la romani cu ocazia acestei sarbatori. Vom discuta putin despre acestea in continuare.

Asadar, de Craciun ne pregateam cum puteam mai bine fiecare dintre noi. Inca de pe la jumatatea lunii decembrie se facea curatenie generala in fiecare casa, pentru ca ulterior, oamenii sa impodobeasca bradul de Craciun.

Apoi, in dimineata zilei de 24 Decembrie (ziua de Ajun), copiii mergeau la colindat din casa in casa, si primeau bani sau dulciuri (la tara se dau inca dulciuri, in timp ce la oras se dau bani colindatorilor).

Aceasta este probabil cea mai mare bucurie pentru cei mici, mai ales cand ajung acasa seara, si au plasele si traistele pline cu dulciuri pe care si le-au castigat colindand. Apoi spre seara, adolescentii se pregateau sa mearga la colindat, se adunau grupuri frumoase de 20 – 30 de persoane, si colindau toata noaptea din casa in casa.

Spre dimineata, pe cand ajungeau fiecare la casele lor, observau cum sub bradul de Craciun, a lasat Mos Craciun cele mai interesante cadouri, pentru fiecare membru al familiei.

Asadar, iata cat de frumos era Craciunul pana anul trecut. Era cea mai asteptata sarbatoare din decursul unui an, mai ales ca romanii aveau pe mesele lor cei mai buni cozonaci. Gospodinele, mai ales cele din mediul rural, faceau cozonaci in cuptorul de lut sau in cuptorul de caramida, pe care ii puneau pe masa pentru a servi colindatorii.

Mai nou insa, se pune pe masa Boromir cozonac Royal, care cel mai probabil este cel mai apreciat cozonac de la Boromir. Acesta este cozonacul care in ultimii ani nu a lipsit de pe mesele romanilor de Craciun sau de alte sarbatori, si cu siguranta va fi comandat si in acest an.

Alaturi de acest cozonac delicios de la Boromir, cu siguranta insa, exista si cozonac caramel sau cozonac care contine alte ingrediente, si pe care fiecare il putem comanda de la Boromir, pentru a-l savura alaturi de familie, in ziua si in noaptea de Craciun.

Asadar, iata cat de multe lucruri frumoase se intamplau de Craciun, deci nu mai trebuie sa ne surprinda faptul ca era sarbatoarea preferata a romanilor, si mai ales a copiilor.

Probabil va intrebati ce ramane de facut acum, pe timp de pandemie, si cum ne vom petrece Craciunul fiecare dintre noi. Cu siguranta nu va fi ca in anii trecuti, pentru ca din pacate nu vom putea merge sa ne vizitam rudele si nu vom putea merge sa colindam.

Nu vom putea primi de-asemena colindatori, iar acest lucru cu siguranta va afecta foarte mult spiritul Craciunului, ceea ce cu siguranta nu ne-am fi imaginat anul trecut ca este posibil sa se intample.

Cu toate acestea, chiar daca nu vom avea posibilitatea de a merge sa colindam, si desi nu avem posibilitatea de a colinda, cel putin vom putea sa impodobim bradul de Craciun, vom putea de-asemenea sa ne decoram casele in functie de preferinte, si cel mai important, vom putea avea cel mai bun cozonac de la Boromir pe masa chiar si in acest an.

Asadar, in acest an de Craciun nu vom avea parte de multe bucurii, dar vestea buna este ca bradul de Craciun si cel mai bun cozonac de la Boromir, nu ne vor fi luate nici macar de pandemie.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.