Cum alegeti un motor electric?

Cum alegeti un motor electric?

Atunci cand cautati sa cumparati un motor electric sau un motor de transmisie pentru aplicatia dvs., este important sa luati in considerare cerintele care depasesc viteza, cuplul, puterea si tensiunea. In acest articol, vom discuta despre 20 de factori care merita revizuiti inainte de a decide cu privire la un motor electric pe care il puteti alege accesand https://bmes.ro.

 1. Tensiune: veti avea acces la o priza de perete sau aveti nevoie de un produs care poate fi rulat pe baterii? Daca este disponibila o priza de perete, este standardul de tensiune (115 volti) sau industrial (230+ volti)?
 2. Frecventa: motoarele cel mai des intalnite functioneaza la 60Hz, dar poate fi necesar sa luati in considerare o optiune de 50Hz sau 50-60Hz, in functie de aplicatia dvs.
 3. Viteza:  Exista o viteza sau un interval de viteza setat la care aveti nevoie ca motorul sa functioneze? Daca sunt importante viteze exacte sau reglabile, poate fi necesar sa adaugati un control la motor.
 4. Cuplu: Cat de mult cuplu de pornire necesita aplicatia? Va fi gravitatia un obstacol care trebuie luat in considerare? Cerinta de cuplu a motorului variaza de-a lungul perioadei de functionare a motorului? Care este cuplul pe care l-ar solicita aplicatia dvs. „in cel mai grav caz”?
 5. Putere: crezi ca aplicatia ta are nevoie de putere egala cu puterea pe care o foloseste de fapt? Cand furnizati specificatii, stiti daca utilizati o putere de rulare sau o putere maxima.
 6. Ciclul de functionare: Aplicatia dvs. va functiona continuu (suficient de mult timp pentru ca motorul sa atinga temperatura sa de functionare completa) sau in perioade scurte de timp cu motorul sa se raceasca complet intre cicluri? Motoarele care functioneaza intermitent pot utiliza adesea un motor mai mic decat aplicatiile cu aceeasi viteza si cuplu, dar care functioneaza continuu.
 7. Ciclul de viata: de cat timp are nevoie produsul dvs.? Aplicatiile care ruleaza foarte intermitent pot fi adesea obtinute cu ciclul de viata mai scurt si cerintele mai mari de intretinere ale motoarelor cu curent continuu si universal. Aplicatiile care ruleaza continuu si care trebuie sa functioneze timp de mii de ore fara efectuarea de intretinere pot necesita un motor cu curent continuu sau fara perii, care are o durata de viata mult mai lunga.
 8. Clasificarea incintei si mediu: La ce tip de factori de mediu va fi expus motorul? Ai nevoie de o protectie sporita impotriva apei sau prafului? Aplicatia are cerinte speciale – cum ar fi otelul inoxidabil in industria alimentara, sau are nevoie de masuri preventive impotriva materialelor corozive?
 9. Dimensiune cadru si configurare: Exista un spatiu limitat in aplicatie care restrictioneaza ce optiuni de motorizare va sunt disponibile? Este necesar ca arborele de iesire al motorului sa fie pozitionat intr-un mod specific pentru a lucra cu proiectarea produsului – va functiona o cutie de viteze in linie sau aveti nevoie de o configuratie a unghiului drept?
 10. Temperaturi ambientale: produsul dvs. va functiona la temperaturi extrem de calde sau reci? Cunoasterea potentialului climat poate ajuta la determinarea materialelor, cum ar fi lubrifierea cu ulei sau grasime, sunt importante pentru constructia motorului.
 11. Altitudine: Motoarele vor functiona in locatii la cote mai mari? Altitudini mari (inaltimi de 5.000 de metri si mai mari) inseamna un aer mai subtire, schimband performanta preconizata a motorului.
 12. Zgomot: Toate motoarele produc oarecare zgomot datorita pieselor in miscare, dar pentru unele aplicatii care se afla in spatii publice, este important sa existe un motor care sa functioneze cat mai linistit. Reducerea suplimentara a zgomotului poate fi obtinuta prin reconfigurarea angrenajelor sau reglarea materialelor.
 13. Sistem de ventilatie:  Pentru aplicatiile care necesita o protectie mai mare la intrare, va fi disponibil tipul de sistem de ventilatie pe care il doriti sau de care aveti nevoie? Motoarele fara aerisire ofera mai multa protectie impotriva elementelor decat motoarele racite cu ventilatoare, dar dureaza mult timp pentru ca motorul sa se raceasca dupa functionare.
 14. Dispozitiv de feedback:  trebuie sa intelegeti cum functioneaza motorul dvs.? Codificatoarele si senzorii cu efect de hala colecteaza date de la motor si pot fi combinate cu un control pentru a permite reglarea vitezei si directiei motorului.
 15. Control: Aplicatia dvs. gestioneaza articole fragile si necesita o pornire sau oprire blanda sau doriti sa puteti regla viteze sau sa schimbati regulat directia motorului? Aplicatia dvs. ar putea rula mai mult de o tensiune? Comenzile motorului pot fi utilizate pentru a regla specificatiile unui motor, dar ofera, de asemenea, o suprasarcina curenta si o alta protectie de siguranta.
 16. Costuri de operare: Inainte de a investi intr – un motor pentru aplicatia dumneavoastra, puteti compara costurile de exploatare estimate ale fiecarui tip de motor in functie de eficienta motorului, speranta de viata, de intretinere, costurile initiale, etc.
 17. Eficienta: Eficienta unui motor va varia in functie de multi factori. Factorii de eficienta sunt mai importanti pentru motoarele electrice mai mari decat pentru motoarele mai putin puternice. Motoarele de cai putere fractionale tind, de asemenea, sa fie mai eficiente decat motoarele integrale, datorita constructiei si designului lor.
 18. Intretinere: Inainte de a finaliza decizia motorului, asigurati-va ca este o alegere practica pentru aplicatie. Daca selectati un motor cu curent continuu, cineva va putea sa-l acceseze in mod regulat pentru a inlocui periile si pentru a efectua o alta intretinere?
 19. Sarcini: Aplicatia dvs. se ocupa de o serie de incarcari sau de incarcare este consistenta? Modificarile de incarcare vor fi treptate sau bruste? Daca aveti de-a face cu o serie de incarcari, asigurati-va ca oferiti mai multe puncte de incarcare atunci cand determinati specificatiile motorului.
 20. Back-drive:  Este esential ca motorul din aplicatia dvs. sa ramana in pozitie de blocare daca puterea este intrerupta? Aveti nevoie pentru a putea conduce cu usurinta un motor fara a folosi puterea? In cazul incarcarilor cu masa ridicata, capacitatea de deplasare in spate poate fi benefica, deoarece permite incarcarea pana la oprire si protejeaza cutia de viteze daca se pierde energie. In functie de aplicatie, poate fi necesar sa adaugati o frana la unitatea motorie.

Toate aceste detalii sunt deosebit de importante, si cu siguranta trebuie sa tineti cont de fiecare dintre acestea in momentul in care trebuie sa alegeti un motor de pe https://bmes.ro.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.