Cum alegem drujba potrivita?

Cum alegem drujba potrivita?

La fel ca si oricare alt produs pe care dorim sa il cumparam, din magazin sau online, si atunci cand discutam despre motoferastraie trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte pe care ar trebui sa le luam in calcul inainte de a ne cumpara o drujba. In momentul in care discutam de drujbe, cei mai multi oameni fac greseala clasica de a cumpara drujba cu puterea cea mai mare prin raport cu bugetul lor.

Specialistii in echipamente de genul acesta au facut o lista cu absolut tote trasaturile foarte imporante de care va trebui sa tineti cont in momentul in care va cumparati drujbe in asa fel incat ele sa va satisfaca absolut toate necesitatile.

Tipul de motor pe care il are motoferastraul este foarte important. Tinand cont de aplicatia de care veti avea nevoie veti putea alege si o drujba cu motor pe baza de curent sau pe baza de motorina. Diferenta dintre ele este si faptul ca drujba cu benzina se recomanda pentru folosirea profesionala si da putere si mobilitate pe cand cea care are motorul electric se recomanda pentru cei care nu sunt profesionisti si care fac aplicatii mult mai mici.

De asemenea, o drujba cu motor electric este de mai multe feluri: cu baterii sau fara, si fiecare are propriile avantaje si dezavantaje. Drujba cu acumulatori are nevoie de incarcarea bateriilor iar cealalta are nevoie de cabluri lungi si nu este potrivita pentru aplicatii de exterior cum ar fi pentru o padure. Denumirea pe care o dau producatorii motoferastraielor electrice este de ferastraie cu lant.

Lantul este de asemenea important. Legat de acest lant veti avea mai multe aspecte foarte importante pe care va trebui sa le luati in calcul. Conteaza lungimea lantului ce poate sa fie cuprinsa intre 30 cm si 59 cm unele din ele pot avea insa si o lungime mai mare de atat.

Latimea pe care o are lantul reprezinta un alt criteriu pe care va trebui sa il luati in calcul si acesta poate sa aiba pana la 1.3 cm sau mai mult. Trebuie sa fim atenti si la viteza lantului care poate varia tinand cont de tipul de motorizare dar si de dimensiunile pe care le are lantul.

Un sfat legat de punctul acesta este sa nu va grabiti sa cumparati drujbe care au un lant care depaseste aplicatia pe care o aveti, pentru ca nu aveti de ce sa cumparati drujbe foarte puternice daca tot ceea ce veti face cu ele va fi sa taiati doar cateva crengi din gradina.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.