HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Crochete de orez cu zahar

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 100 g orez,
  • 3 galbenusuri,
  • 2 linguri seminte de pin,
  • 20 g unt,
  • ulei pentru prajit.

Pentru fiert:

  • 750 ml lapte,
  • 1 portocala,
  • 60 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar tos,
  • 1 varf de cutit sare.

Pentru pane:

  • 2 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 5 linguri pesmet.

Mod de preparare:

Spalati portocala cu apa fierbinte si taiati cu un cutit ascutit o bucata de coaja cat mai lunga. Fierbeti orezul 5 minute intr-o oala cu apa clocotita, scurgeti-l, varsati apa din oala si puneti inapoi orezul impreuna cu coaja de portocala, zaharul tos, zaharul vanilat, laptele si sarea. Puneti-l pe foc si dupa ce da in clocot, lasati-l sa fiarba incet, cu capac, aproximativ 30 de minute. Luati-l de pe foc, incorporati repede untul si galbenusurile si cand s-a racit adaugati si semintele de pin si tineti-l doua ore la frigider. Puneti in trei farfurii adanci: faina, ouale batute cu 2 linguri de apa si pesmetul si incingeti uleiul intr-o tigaie. Formati din orez crochete, dati-le prin faina, ou si pesmet si prajiti-le, pe rand, in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Pudrati-le cu zahar tos si serviti-le imediat.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de vita si oaie

Rulada de vitel cu dulceata de ceapa

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Trigoane cu branza

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.