Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 100 g orez,
- 3 galbenusuri,
- 2 linguri seminte de pin,
- 20 g unt,
- ulei pentru prajit.
Pentru fiert:
- 750 ml lapte,
- 1 portocala,
- 60 g zahar,
- 1 plic zahar vanilat,
- 2 linguri zahar tos,
- 1 varf de cutit sare.
Pentru pane:
- 2 oua,
- 4 linguri faina,
- 5 linguri pesmet.
Mod de preparare:
Spalati portocala cu apa fierbinte si taiati cu un cutit ascutit o bucata de coaja cat mai lunga. Fierbeti orezul 5 minute intr-o oala cu apa clocotita, scurgeti-l, varsati apa din oala si puneti inapoi orezul impreuna cu coaja de portocala, zaharul tos, zaharul vanilat, laptele si sarea. Puneti-l pe foc si dupa ce da in clocot, lasati-l sa fiarba incet, cu capac, aproximativ 30 de minute. Luati-l de pe foc, incorporati repede untul si galbenusurile si cand s-a racit adaugati si semintele de pin si tineti-l doua ore la frigider. Puneti in trei farfurii adanci: faina, ouale batute cu 2 linguri de apa si pesmetul si incingeti uleiul intr-o tigaie. Formati din orez crochete, dati-le prin faina, ou si pesmet si prajiti-le, pe rand, in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Pudrati-le cu zahar tos si serviti-le imediat.