HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Covrigei sarati

  • Eduard Nedelcu
  • April 8, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Aluatul:

  • 500 g faina,
  • 200 g unt,
  • 250 ml lapte,
  • 25 g drojdie de bere,
  • o lingurita de zahar,
  • o lingurita de sare fina.

Pentru stropit:

  • 20 g faina,
  • 250 ml lapte sau apa,
  • o lingura rasa de sare.

Mod de preparare:

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza, se dilueaza cu 100 ml lapte, se amesteca cu cca 130 g faina si se lasa sa creasca 15 min. Dupa aceea se adauga restul de lapte, untul topit si sarea si se amesteca. La urma se pune faina care a mai ramas se framinta cu mina 7-8 min apoi se lasa sa creasca 15 min. Se ia din aluat cite o bucata si, pe foaia de nailon, presarata cu putina faina, se modeleaza un rulou cu diametrul de 2 cm apoi se taie in bucati de 2 cm. Din fiecare bucatica se formeaza un sul subtire de cca 20 cm lungime capetele acestuia se petrec, unul peste altul in forma de X, la o distanta de 3 cm de la terminarea lor, apoi capetele se indeparteaza unul de altul ca un V se ridica bucla formata si se rastoarna peste virful capetelor obtinnd-se astfel o forma de covrigi cu trei despartituri. Covrigeii se aseaza direct in tava, la distanta de 1 cm unul de altul deoarece nu cresc prea mult. Pentru stropit; faina si sarea se freaca cu laptele sau cu apa rece, adaugate cite putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase se amesteca pe foc pina cind fierb 2-3 clocote ca sa se lege si apoi se lasa sa se raceasca. Covrigeii se coc la foc mijlociu cca 20 min, in cuptorul incalzit dinainte, dupa 15 min. Cind sint gata imediat ce sa scos din cuptor, covrigeii se stropesc cu pensia muiata in compozitia rece, tava se tine inca 1-2 min in cuptor, apoi covrigeii se scot din tava si se lasa sa se usuce. Se pot pastra mult timp in punga de nylon si sint
crocanti.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Covrigei glasati

  • Eduard Nedelcu
  • April 7, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cozonac cu nuca sau mac

  • Eduard Nedelcu
  • April 8, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.