Clatite cu urda dulce

Share Button

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):

Pentru clatite:

  • 1 ceasca faina,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 oua,
  • 1/4 ceasca lapte,
  • 45 g unt topit.

Pentru umplutura:

consultanta Dan Bradu
  • 375 g urda dulce (sau branza de vaci),
  • 2 linguri smantana acrisoara,
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri zahar tos fin,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 1/4 ceasca stafide.

Mod de preparare:

Se pune faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Se incorporeaza laptele si untul topit, se acopera aluatul cu un servet si se lasa o ora sa se odihneasca. Se incinge tigaia (diametrul 18-20 cm), se unge cu ulei, se toarna 2-3 linguri de aluat si se prajeste clatita la foc potrivit, pe fiecare parte, pana ce se rumeneste frumos. Se scoate din tigaie, se pune pe o farfurie si se acopera cu un servet. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat, ungand de fiecare data tigaia cu putin ulei. Se pune pe fiecare clatita cate-o lingura cu varf de umplutura, se ruleaza strans si se pliaza capetele spre interior. Se aseaza clatitele rulate intr-o forma termorezistenta si se coc 10 minute in cuptorul incins la 220ºC. Se presara cu zahar pudra si se servesc fierbinti.

Pentru umplutura: se freaca urda cu smantana si cu galbenusurile, se adauga zaharul tos, coaja de lamaie, esenta de vanilie si stafidele si se amesteca usor.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.