HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Ciocolata

  • Eduard Nedelcu
  • March 28, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 500 g zahar vanilat,
  • 150 ml apa,
  • 500 g lapte praf,
  • 100 g cacao,
  • 150-200 g alune sau nuci taiate in felii groase,
  • 100 g unt,
  • 50 g glucoza sau 15 ml zeama de lamiie,
  • un pachetel cu zahar vanilat,
  • 20 ml rom.

Mod de preparare:

Laptele si cacaua se cern neaparat prin sita de sirma inoxidabila, ca sa nu aiba cocoloase. Nucile sau alunele se pun intr-o tava care se introduce in cuptor, la foc mijlociu, unde se lasa 10 minute, usa cuptorului deschisa, ca sa se prajeasca putin, fara sa se rumeneasca, amestecindu-le din cind in cind; apoi se freaca intre palme, ca sa se desprinda cojile uscate si se taie in felii mari. Intr-un lighenas de 3-4 l, se pun apa, untul, zaharul si glucoza sau zeama de lamiie. Lighenasul se asaza pe un vas cu apa fierbinte si se amesteca in compozitie pina cind se topeste zaharul; apoi se ia de pe aburi, se adauga laptele praf, amestecat in prealabil cu cu cacaua si nucile si se amesteca pina cind se omogenizeaza bine. Lighenasul se pune, din nou, pe apa fierbinte si se amesteca in compozitie 2 minute ca sa se infierbinte putin. Dupa ce s-a luat de pe aburi, se adauga zaharul vanilat si romul. Compozitia se desarta intr-o tava smaltuita de cca 26/40 cm, unsa cu putin unt, se niveleaza si se lasa la rece. Dupa 1-2 zile, ciocolata se intareste si se poate aia. Ciocolata se pastreaza in bucata mai mare, invelita in celofan sau pergament, la frigider. Daca se usuca prea tare pe parcurs, se pune in punga de nailon.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Choux a la creme

  • Eduard Nedelcu
  • March 28, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Clatite cu marmelada sau dulceata

  • Eduard Nedelcu
  • March 29, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.