HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Chec cu rahat

  • Eduard Nedelcu
  • March 27, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 350 g faina,
  • 200 g unt sau untdelemn,
  • 200 ml sau 150 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 6 oua,
  • 20 ml rom,
  • 50 g stafide,
  • 150 g rahat rosu si verde,
  • o lingurita gem de portocale,
  • o lingurita praf de copt,
  • o lamiie,
  • un plic cu zahar vanilat,
  • 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare:

Se ung doua forme cu margarina solida si se tapeteaza cu faina.Faina se pune pe o foaie de nailon si rahatul se taie direct in faina (in bucati mici, cit bobul de porumb), ca bucatile sa nu se lipeasca intre ele. Daca gemul din coji de portocale este mai vechi si intarit, de asemenea, se taie in faina.Daca este cu sirop (deci mai proaspat), se pune odata cu untul topit, pe un vas cu apa calda si apoi se lasa sa se raceasca.Tot in faina se amesteca praful de copt, sarea si vanilia. Stafidele se inmoaie in rom 30 minute. Cind toate sint pregatite, se bat albusurile spuma tare, se adauga tot zaharul si o lingura cu zeama de lamiie (15 ml) si se bat, in continuare pina cind se intaresc din nou.Dupa aceea, se pun toate galbenusurile, untul fluid (si gemul, daca nu s-a pus in faina), smintina sau laptele, stafidele cu romul, se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori usor, cu telul si se adauga faina cu toate celelalte ingrediente, inclusiv praful de copt. Se amesteca usor cu telul, numai prin rasturnare, pina cind se incorporeaza toate (dar nu prea mult). Compozitia se desarta repede in tavi si se coace ca si precedentele. In compozitie sint doua substante acre: smintina si zeama de lamiie din albus care se combina cu praful de copt; deci trebuie sa se lucreze repede.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Paste si pizza

Paste cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • March 27, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Choux a la creme

  • Eduard Nedelcu
  • March 28, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.