Ce trebuie sa stiti cand inchiriati o placa compactoare?

Ce trebuie sa stiti cand inchiriati o placa compactoare?

Echipamentele sunt un element cheie in pavarea si intretinerea pavajului. Un echipament cheie pentru aproape toate lucrarile este un compactor pentru placi. Compactoarele pentru placi pot fi utilizate pentru compactarea sub-bazei si asfaltului pe sosele, parcari si lucrari de reparatii.

De asemenea, sunt utile in zonele limitate in care este posibil ca un rola mai mare sa nu poata ajunge. Cand vine vorba de selectarea compacta a placilor potrivite, contractantii au cateva optiuni de luat in considerare.

Exista trei categorii principale de compactoare de placi: un compactor cu o singura placa, un compactor cu placi reversibile si un compactor cu placi de inalta performanta / grele. Ceea ce alege un antreprenor depinde de marimea si tipul locului de munca pe care il indeplineste.

Compactoarele cu o singura placa merg doar intr-o directie inainte si sunt probabil cea mai populara alegere pentru lucrari mai mici de asfalt. Placile reversibile pot merge atat in ​​fata cat si inapoi, iar unele functioneaza, de asemenea, intr-un mod pasager.

Compactoarele cu placi reversibile si de inalta performanta / de inalta rezistenta sunt de multe ori utilizate pentru compactarea sub-baza sau adancimea mai mare. Placile pe compactoarele de placi sunt, de obicei, masurate in latime, iar dimensiunile pot varia de la 15 la 25 inch.

Insa latimea nu este singura pe care contractorii de masurare ar trebui sa o caute atunci cand cumpara un compactor pentru placi. Majoritatea compactoarelor cu placi mici genereaza aproximativ 3.000 pana la 4.000 lbs de forta centrifuga.

Forta centrifuga nu ar trebui sa fie interpretata ca cat de tare se loveste o placa. De mai multi ani, industria a folosit acest termen ca valoare comparativa si contractorii l-au adoptat in tacere, fara a intelege cu adevarat ca valoarea fortei centrifuge generate nu are influenta asupra performantei.

Alte valori precum amplitudinea si greutatea vor contribui la performanta generala a placii. Contractorii ar trebui sa examineze cu atentie toate specificatiile tiparite atunci cand achizitioneaza un compactor pentru placi sau atunci cand opteaza pentru inchiriere placa compactoare.

Frecventa excentrica a placii compactoare este de-asemenea un alt factor important de luat in considerare. Frecventele excentrice inferioare (sau vibratiile pe minut – vpm) sunt bune pentru compactarea solurilor coezive. Pentru asfalt si materiale granulare, contractantii vor dori sa caute un vpm mai mare.

Contractorii ar trebui sa se uite si la placa in sine. Placa este fabricata din fonta ductila sau otel turnat? O placa de baza din fonta ductila poate fi mai rigida permitand o compactare mai eficienta a materialului. Forma placii de baza afecteaza si compactarea. O placa curba poate facilita transformarea si poate impiedica asfaltarea placii.

In afara de placa in sine, contractantii ar trebui sa se asigure ca compactatorul de placi vine cu un rezervor de apa. Apa ajuta la crearea unei bariere intre asfaltul fierbinte si placa de compactare la rece, impiedicand placa sa se lipeasca de asfalt.

Un nou compactor de placi ar putea avea un maner anti-vibratii. Manerul anti-vibratii se reduce la transferul de vibratii de la placa la operator, creand mai mult confort operatorului. Un maner montat central face mai usoara manevrarea pe asfalt si este mai putin potrivit pentru a face orice taiere sau rupere a materialului.

De asemenea, un maner basculant poate facilita manevrabilitatea pentru un operator. Uneori manerul este montat in spate; alteori este montat in centrul placii. In functie de locatia de montare, va ofera o gama diferita de leagan si, de asemenea, inaltimi diferite, in timp ce plasati manerul placii inainte. Cand manerul este montat in centru, atunci inaltimea de functionare a manerului pare sa fie mai nivelata in orice directie si mai confortabila pentru operator.

Desi compactoarele de placi sunt adesea piese de echipament auto-explicative, contractantii trebuie sa se asigure ca inteleg cum sa functioneze compactoarele si cum sa le mentina pentru a mentine placile in stare buna de functionare.

Atunci cand selectati si cumparati un compactor pentru placi, este important sa priviti mai mult decat pretul. Asigurati-va ca gasiti o placa care se potriveste tipurilor de locuri de munca pe care le va folosi si asigurati-va ca are caracteristicile si elementele care va permit sa obtineti cea mai buna compactare si cea mai lina munca posibila.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.