Ce sunt dispozitivele UPS pentru servere?

Ce sunt dispozitivele UPS pentru servere?

Majoritatea dintre noi stim ca exista UPS pentru computerele desktop, aceste unitati fiind necesare in cazul in care apar intreruperi de curent, caci ele continua sa furnizeze energie electrica chiar si atunci cand computerul este deconectat de la retea. Putem beneficia de aceasta sursa de energie portabila oriunde am pleca.

Computerele nu sunt singurele aparate din case pe care le putem proteja. Putem sa folosim un astfel de dispozitiv si pentru televizoare, masini de spalat, sau frigider. Ideea este sa ne protejam aparatele impotriva efectelor negative pe care le-ar putea avea penele de curent sau fluctuatiile de tensiune si temperatura. In acest articol insa vom vorbi despre dispozitive UPS pentru servere.

Ups-urile sunt surse de curent neintreruptibile, iar un UPS pentru servere este o sursa de tensiune care furnizeaza serverelor puterea necesara si o tensiune stabila, pentru ca acestea sa functioneze corect si sa aiba viata cat mai lunga. UPS-ul protejeaza serverele de fluctuatii de tensiune si intreruperi temporare de curent. Acestea mai sunt folosite si pentru alimentarea switchurilor sau ruterelor.

Asa cum exista dispozitive UPS destinate computerelor obisnuite, exista si surse de curent neintreruptibile pentru servere. Cele mai moderne dispozitive sunt dotate cu ecran digital, pe care sunt afisate tot felul de date importante. La fel, ele sunt dotate cu sisteme de management performant care le asigura o durata mare de viata, deci multe ore de functionare fara probleme.

UPS-urile pentru servere asigura urmatoarele:

Protectie la pene de curent – Sursele neintreruptibile de curent au rol de protejare a aparatelor pe care le alimenteaza, in cazul acesta particular pe care il tratam in aceste articole fiind vorba despre servere. Daca reteaua de alimentare cade dintr-un motiv sau altul, se trece automat pe alimentarea auxiliara de la UPS.

Protectie la supratensiuni – Cateodata pot avea loc fluctuatii mari de tensiune, iar pentru a proteja serverele de aceste fluctuatii, un UPS poate comuta automat pe alimentarea alternativa, care este independenta de retea, deci libera de fluctuatii de tensiune. De indata ce tensiunea de la retea nu mai este periculoasa pentru servere, acestea pot reveni pe alimentarea initiala.

Continuitate – Sursele neintreruptibile de curent asigura continuitatea de care este nevoie in functionarea serverelor, pentru ca furnizeaza energia electrica atunci cand nu este disponibla de la reteaua electrica, astfel incat penele de curent sau fluctuatiile sa nu determine caderea serverelor sau pierderi de date importante.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.