Ce probleme poate avea un hard disk?

Ce probleme poate avea un hard disk?
consultanta Dan Bradu

Multe servicii de recuperare de pe harduri externe si BIT Data recovery sunt avantajoase pentru tine, in special atunci cand vrei sa ai la dispozitie mereu fisierele care se afla pe hard diskul calculatorului tau sau pe un hard disk extern.

Aceasta componenta a calculatoarelor, fie ele desktop sau laptop, este foarte importanta pentru astfel de sisteme.

Hard diskurile se pot defecta uneori, iar erorile pe care ele le pot da rezulta adesea in pierderea unor fisiere pe care le ai in calculatorul tau. Defectiunile ce apar la aceste unitati de stocare duc si la nefunctionarea calculatorului respectiv deoarece sistemul de operare nu mai poate rula asa cum trebuie. Exista situatii in care erorile se pot remedia printr-o scanare a hard diskului, iar acestea se vor rezolva destul de repede.

Daca defectiunile hard diskului tin de partea mecanica (probleme ale pieselor lui), totul e mai greu de rezolvat. Vei putea cumpara un nou hard disk pentru calculatorul tau, insa nu vei putea sa recuperezi imediat ceea ce ai stocat in el.

Daca ai un hard disk extern cu capacitate mare, trebuie sa stii ca el este expus riscului de a suferi pagube majore din cauza loviturilor pe care acesta le poate suferi din cauza mediilor in care se gaseste.

In alte cazuri, sistemul de operare Windows este cel care semnaleaza erorile aparute la un hard disk. Din aceasta cauza, nimic nu mai functioneaza, iar problema trebuie si ea remediata imediat.

Poti face o defragmentare a partitiilor din acesta, poti dezinstala programele pe care nu le mai folosesti sau chiar si posibilitatea de a folosi instrumentele de dagnosticare si reparare puse la dispozitie de Windows.

Virusii sunt, in multe cazuri, de vina pentru numeroase probleme pe care le au hard diskurile noastre. Un virus ramane in aceasta unitate de stocare a calculatorului mult timp, daca el nu este detectat de un program antivirus puternic si actualizat in mod continuu.

Este recomandat sa achizitionezi un astfel de program pentru ca tu sa ai siguranta ca ai un calculator protejat tot timpul si ca el este ferit de probleme majore.

Programul de operare Windows are o optiune de remediere a erorilor. Daca nici dupa rularea acestei optiuni importante nu reusesti sa iti faci hard diskul sa mearga, e important sa faci o copie de rezerva a fisierelor tale stocate in el.

Astfel, vei reusi sa eviti situatia in care nu ai alta optiune decat de a renunta la ele. Expertii in recuperarea datelor recomanda intotdeauna salvarea acestora pe alte dispozitive de rezerva. In plus, in programul de operare Windows exista si optiunea de a reveni la o data anterioara, una la care calculatorul nu avea acele defectiuni.

In acest mod, erorile sunt remediate automat de sistemul tau. Totusi, daca ajungi in situatia de a fi nevoit sa apelezi la un expert in recuperarea datelor, acesta te poate ajuta mult pentru ca stie exact ce programe sa foloseasca pentru a avea cele mai mari sanse de succes.

 

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.