Ce este un crematoriu?

Ce este un crematoriu?

Daca pana nu demult, in Romania persoanele decedate erau inhumate, in ultimul timp a crescut considerabil numarul persoanelor decedate, care sunt incinerate.

Exista situatii in care familiile indoliate aleg sa isi incinereze decedatii pur si simplu datorita faptului ca incinerarea are costurile totale mult mai mici decat inhumarea. Se spune ca exista cazuri in care inhumarea costa de pana la 3 ori mai mult in comparatie cu incinerarea in Romania, asa ca este firesc ca numarul de incinerari sa creasca.

Apoi, unele persoane le comunica celor din familie inainte de a trece la cele vesnice, ca una dintre ultimele lor dorinte este sa fie incinerate, iar familiile greu incercate nu au ce face, si se conformeaza.

Pentru ca numarul incinerarilor creste considerabil, vom discuta mai departe in acest aritcol despre acest proces. Cititi pana la final, pentru a descoperi multe informatii interesante.

Un cuptor crematoriu Romania pentru uz funerar este o tehnologie sofisticata care trebuie sa se adapteze la cele mai stricte cerinte de mediu. Doar cele mai moderne sunt echipate cu sisteme dovedite pentru a reduce poluarea si au un consum redus. Cuptoarele crematoriu pentru uz funerar sunt de obicei proiectate cu o camera de ardere primara si secundara.

Proiectarea acestor echipamente este conceputa pentru a face procesul intr-un singur sens. Acesta este motivul pentru sicriul este plasat in interiorul camerei primare a crematoriului in care va ajunge la 800-850 de grade Celsius.

Tehnologie sofisticata

Camera primara sau incineratorul este de obicei construit din tabla laminata din otel carbon, si o structura intarita pentru a-i da rezistenta. Izolatia consta in beton special, caramida refractara si materiale izolante cu masa termica scazuta, care acopera atat interiorul incineratorului, cat si al zonei inconjuratoare.

Camera primara are grosimea izolatiei, astfel incat temperatura exterioara a echipamentului nu poate provoca accidente de arsuri pe peretii exteriori. In mod logic, proiectarea incineratorului si a materialelor utilizate, permite miscarile de extindere a acoperirii refractare interioare. Camera primara are arzatoare de incendiu si de aer pentru a sparge resturile si pentru a facilita arderea.

Cele mai multe cuptoare crematoriu sunt multi-combustibil, adica pot folosi gaz (butan, propan, gaz natural), motorina, combustibil sau electricitate. Camera secundara cu toate acestea, este preincalzita cu combustibil de sprijin pentru a o mentine la aproximativ 850 de grade Celsius.

Consumul de energie al unui cuptor crematoriu

Puterea termica maxima a arzatoarelor unui cuptor crematoriu este de aproximativ 600 kW. Combustibilul utilizat intr-o incinerare cu un cuptor eficient variaza in functie de combustibilul utilizat.

Consumul de energie se situeaza intre 22,5 si 30 m3 30 litri de motorina (in cuptoare eficiente) sau 900 kWh. Gazele de ardere ale camerei primare sunt alimentate de o serie de conducte ale camerei secundare compartimentate.

Aceasta este incalzita cu after-arzatoare si alimentat cu aer secundar, care permite finalizarea arderii si reducerea emisiilor de particule pe baza de carbon (PM), si compusi organici volatili (COV) si poluanti organici persistenti (POP). Camera secundara la aproximativ 300 de grade Celsius este utilizata pentru a arde gazele emise pentru o perioada de una pana la doua secunde.

De acolo se muta la sistemul de pre-racire, la sistemele de depanare formate de un sistem de recuperare a caldurii multiple, care pot oferi economii in functionarea cuptorului.

Sistemul de depanare utilizeaza diferite filtre si reactivi. Intr-un cuptor modern consumul de reactiv este de aproximativ 0,5 kg/incinerare. Timpul necesar pentru a finaliza incinerarea poate varia in functie de tipul de arzator, greutatea si dimensiunea sicriului si a persoanei.

In general, timpul de incinerare dureaza intre 75 de minute si 3 ore, inclusiv perioada de racire. In prezent, exista cuptoare moderne cu control automat al arderii, care pot efectua in ordine si eficient pana la 8 incinerari intr-o tura de 12 ore.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.