Ce este si ce beneficii are irigarea prin picurare?

Ce este si ce beneficii are irigarea prin picurare?
kurtmann.ro

Irigarea prin picurare, care, uneori, este denumita uneori irigare, alteori ca micro-irigare sau scurgere, si consta intr-o retea de tevi, supape tubulare si emitatoare. Irigarea prin picurare este definita ca orice sistem de udare care furnizeaza o cantitate de apa in miscare lenta, in ritm progresiv, direct pe sol.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre ceea ce presupune o instalatie irigare prin picurare, vom vedea unde este necesara o asemenea instalatie, si vom vedea si care sunt beneficiile oferite de catre o asemenea metoda de irigare.

Este din ce in ce mai populara si este considerata una dintre cele mai eficiente metode de irigare a apei si a energiei. Irigarea prin picurare ofera cateva avantaje mari, printre care conservarea apei si a energiei, economisirea de bani pe facturile de energie si de apa, cresterea sanatatii plantelor si flexibilitatea designului – tuburile pot fi asezate astfel incat sa fie conforme cu orice aspect peisagistic in forma ciudata, sau sa se extinda in jos randuri intr-o gradina de legume. Alte aplicatii includ paturi de flori, acoperis si medii de strada.

consultanta Dan Bradu

Sisteme de irigare prin picurare, micro-irigare si sisteme de stropire

Desi frecvent utilizate interschimbabil, unii ar sustine ca irigarea prin picurare si micro-irigare sunt doua lucruri distinct diferite.

Irigarea prin picurare este definita ca toate metodele de presiune scazuta, de scurgere a apei in sol utilizand fie tevi poroase, fie tuburi de emitator, in timp ce micro-irigarea este definita ca toate sistemele de udare care utilizeaza spray-uri de joasa presiune. Cum va referiti la aceste forme de irigare nu este cu adevarat relevant, atata timp cat sunteti familiarizati cu optiunile si beneficiile ambelor.

Acestea fiind spuse, este important sa nu confundati sistemele traditionale de aspersoare cu micro-irigare. Sistemele de aspersoare traditionale, indiferent daca folosesc un cap de pulverizare cu impact, stationar sau rotativ, difera de micro-irigare prin faptul ca functioneaza la presiuni mult mai mari si sunt proiectate sa produca cantitati mari de apa pentru o perioada fixa ​​de timp, de obicei cu intervale lungi intre perioadele de udare.

Desi micro-irigarea foloseste capete de pulverizare, acestea functioneaza la presiuni considerabil mai mici si sunt proiectate sa produca cantitati mult mai mici de apa la intervale frecvente.

Conservarea apei

Sistemele tipice de aspersoare sunt, in medie, de aproximativ 75% eficiente din punct de vedere al apei, in timp ce sistemele de irigare prin picurare au o eficienta a apei de 90% sau mai mare. Acest lucru se datoreaza mai multor diferente de design-cheie. Stropitoarele cu sprinklere de inalta presiune distribuie adesea prea multa apa prea repede pentru a fi absorbita de sol si sunt, de asemenea, predispuse la dispersarea vantului.

Deoarece apa nu poate fi absorbita, fie se creaza balti, care pot fi nesanatoase pentru plante, fie se scurge si se pierde. Rata de livrare lenta a irigarii prin picurare permite solului sa absoarba apa lateral si sa mentina un nivel uniform de umiditate.

Livrarea directa a apei in sol inlatura si riscul de dispersare a vantului. Popularitatea crescanda a conservarii, a mediului ambiant si a miscarii “verzi” a facut ca irigarea prin picurare sa fie o alegere la moda, dar este o optiune buna pentru cresterea sanatatii plantelor si economisirea banilor.

Sistemele de picurare sunt, de asemenea, destul de usor de proiectat si instalat, deoarece nu necesita sapare de canale, iar tuburile de suprafata pot fi usor adaptate la o varietate de peisaje. Acest lucru le face o optiune excelenta pentru avid do-it-yourself, iar instalarea sistemului va economisi o suma considerabila de bani.

In general, irigarea prin picurare este o optiune excelenta, fie ca obiectivul dvs. este conservarea mediului si economic, sanatatea plantelor, simplitatea designului sau toate cele de mai sus, iar instalarea sistemului va economisi o suma considerabila de bani.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care cu totii trebuie sa le cunoastem in ceea ce priveste sistemele de irigare prin picurare. Cei care au nevoie sa instaleze un astfel de sistem de irigare prin picurare, isi pot indrepta atentia spre regalfermierul.ro, de unde isi pot alege sistemul de irigare prin picurare perfect pentru nevoile lor, indiferent de suprafata de teren de care dispun si care necesita irigare.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.