Ce este malpraxis-ul medical?

Ce este malpraxis-ul medical?

Problemele de malpraxis medical sunt termenul folosit pentru a descrie actiunea in justitie impotriva unui profesionist medical a carui conduita a fost presupusa a fi neglijenta. Comportamentul profesionistului medical este masurat prin compararea performantei sale cu „standardul de ingrijire”.

Standardul de ingrijire este de obicei definit ca acel nivel de competenta care ar fi de asteptat de la un medic cu abilitati superioare si abilitati medii, care sa practice in cadrul aceleiasi specialitati ca si profesionistul medical in cauza.

Ce este neadaptarea medicala si neglijenta?

kurtmann.ro

Potrivit unui studiu realizat recent in Statele Unite ale Americii, aproape 450.000 de americani mor in fiecare an ca urmare a greselilor medicale prevenibile. Multe dintre aceste cazuri nu sunt raportate, deoarece victimele nu stiu ca au recurs. Cazurile de malpraxis medical insa, sunt intalnite in toate tarile lumii, inclusiv in Romania.

Daca un medic face ceva, iar practicantul obisnuit din acelasi domeniu al medicinei nu ar fi facut-o sau daca medicul nu reuseste sa faca ceva, in timp ce practicantul obisnuit din acelasi domeniu al medicinii ar fi facut, se spune ca medicul s-a abatut de la standard de grija, adica a actionat neglijent.

In aceste conditii, pacientul sau familia acestuia, pot angaja un avocat malpraxis medical 2020, pentru a-si cauta dreptatea in instanta.

In plus fata de dovedirea neglijentei, reclamantul trebuie sa dovedeasca, de asemenea, ca unele daune au aparut ca urmare a neglijentei sau ca neglijenta a crescut semnificativ riscul ca pacientul sa sufere raul care s-a produs atunci.

Care este diferenta dintre malpraxis medical si neglijenta?

Factorul major care distinge malpraxisul medical si neglijenta medicala este intentia. Neglijenta caracterizeaza un profesionist medical care a facut o greseala pe parcursul tratamentului, provocand, fara sa stie, un rau sau suferinta unui pacient.

Pe de alta parte, practicile necorespunzatoare sunt aplicabile atunci cand un profesionist medical, un spital sau o entitate au luat masuri sau nu au actionat si au stiut ca ar putea rezulta un prejudiciu pentru pacient.

Urmarirea unui proces de prevenire a problemelor medicale

Daca exista motive pentru a urmari un proces de malpraxis medical, pacientul trebuie sa inteleaga urmatoarele informatii:

Pacientul sau persoana care aduce actiunea se numeste reclamant. Profesionistul medical care este trimis in judecata este denumit inculpat. Pe langa dovedirea neglijentei, reclamantul trebuie sa dovedeasca urmatoarele:

  • Neglijenta a crescut semnificativ riscul ca reclamantul sa sufere vatamare;
  • Paratul a avut un control exclusiv asupra tratamentului care a cauzat vatamare sau suferinta;
  • Raul sau suferinta nu sunt cele care apar in mod regulat in absenta neglijentei;
  • Prejudiciul sau suferinta nu ar fi putut fi cauzate de alt tratament decat cel care a fost provocat de catre inculpat.

In mare parte acestea sunt cele mai importante informatii care pot fi prezentate pe scurt in ceea ce priveste malpraxisul medical. In incheiere insa, amintim faptul ca si in Romania exista multe cazuri de malpraxis, iar pacientii sau familiile acestora ar trebuie sa contacteze un avocat malpraxis medical 2020, pentru ca medicul sa fie tras la raspundere pentru greseala comisa.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.