Ce este important sa stii cand iti cumperi anvelope?

Ce este important sa stii cand iti cumperi anvelope?
consultanta Dan Bradu

Cu siguranta toti proprietarii de autoturisme, atat la sfarsitul toamnei si inceputul iernii, cat si la sfarsitul iernii si inceputul primaverii, se vor prezena la vulcanizarile din oras, cu scopul de a-si inlocui anvelopele de pe masina.

Sunt mai multi proprietari de masini, care atunci cand se prezinta la vulcanizare cu acest scop, isi rezolva foarte rapid problema, pentru ca ei vin de acasa direct cu setul de anvelope pe care le-au utilizat si in sezonul trecut, asta in cazul in care anvelopele se prezinta in conditii bune de functionare.

Cei care nu au un asemenea noroc, cu siguranta vor fi nevoiti sa isi caute anvelope pentru masina lor, anvelope ale caror dimensiuni sa corespunda cu cele notate in cartea tehnica a masinii.

Sunt mai multe vulcanizari in fiecare oras, care pe langa faptul ca monteaza si echilibreaza rotile, si mai repara cate o pana, comercializeaza si anvelope, astfel ca daca esti in cautarea de anvelope pentru autoturismul tau, la o vulcanizare vei putea sa gasesti ceea ce ai nevoie.

In cazul in care nu esti incantat de cauciucurile pe care le gasesti la vulcanizare, ai si posibilitatea de a cauta la magazinele online de anvelope, cauciucurile care sa se potriveasca masinii tale, iar aici cu siguranta vei putea sa gasesti atat anvelope noi, cat si anvelope resapate, si chiar si anvelope sh.

Dupa cum am mai spus, este foarte important ca atunci cand iti cumperi cauciucurile, indiferent ca le cumperi de la vulcanizare sau de la un magazin online, trebuie sa stii dimensiunile exacte care sunt trecute in cartea tehnica a masinii.

kurtmann.ro

Ca si un bun exemplu, daca daca tu ai nevoie de anvelope de dimensiunea 195/65/R15, cu siguranta nu este indicat sa optezi pentru anvelope de dimensiunea 185/60/R15.

Intr-adevar, dimensiunea jantelor este aceiasi, respectiv de 15 inch, insa nu este indicat sa optezi pentru astfel de anvelope, pentru ca atat performantele de franare, cat si stablilitatea in curbe nu vor fi conforma asteptarilor tale.

Indicele de sarcina este deasemenea foarte important, si este un detaliu de care trebuie sa tii cont, pentru ca el va evita aparitia galmelor in anvelope.

Deasemenea, un alt detaliu foarte important de care trebuie sa tii cont, il reprezinta indicele de viteza al anvelopelor. Sunt masini care au anvelope care permit rularea cu 210 km/n, si sunt anvelope care permit rularea cu o viteza de 240km/h.

Nivelul de zgomot al anvelopelor este deasemenea un alt factor important de care trebuie sa tii cont in momentul in care iti cumperi anvelope.

Cu cat anvelopele sunt mai vechi si mai uzate, cu atat zgomotul produs de acesea este mai mare. Cele mai bune anvelope din acest punct de vedere, sunt cauciucurile premium, pentru ca ele sunt mai silentioase.

Asadar, acestea ar fi cateva aspecte foarte importante de care ar trebui sa tii cont in momentul in care trebuie sa iti echipezi autoturismul cu anvelope. Referitor la pret, ele vor costa mai mult sau mai putin, in functie de producator, dar si de firma care le comercializeaza.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.