Ce este acoperirea electrostatică?

Ce este acoperirea electrostatică?

Probabil ati auzit de pe la diverse cunostinte ca atunci cand au nevoie sa vopseasca diferite obiecte sau piese, isi indreapta atentia spre electrostatica Bucuresti.

In cazul in care nu cunoasteti prea multe detalii despe acoperirea electrostatica sau vopsirea electrostatica, in randurile care urmeaza, aveti posibilitatea de a descoperi o multime de informatii interesante. Tot ce trebuie sa faceti este sa cititi pana la final.

Vopsirea cu pensula sau chiar si cu rolele de vopsit, pot lasa dungi vizibile, iar vopselele pe baza de latex si ulei se pot coji pe suprafete complexe. Pentru o finisare vopsita neteda si durabila pe aproape orice suprafata metalica, vopsirea electrostatica este cea mai buna optiune, oferind rezultate superioare.

Acoperirea electrostatica este denumirea formala pentru o gama larga de produse care sunt utilizate in aplicatii industriale de acoperire care utilizeaza electrostatic ca mijloc de aderare a materialului la produs. Cititi mai departe pentru a afla mai multe:

Cum functioneaza acoperirile electrostatice?

Daca intelegeti cum un magnet se lipeste de partea unui frigider, stiti ca moleculele pozitive si negative atrag. Metalul din frigider are molecule negative, iar magnetul este incarcat pozitiv, creand o atractie intre cele doua suprafete pe masura ce moleculele ajung sa se conecteze intre ele. Acelasi concept este folosit si pentru vopsirea electrostatica.

consultanta Dan Bradu

In ceea ce priveste tipul de vopsea electrostatica, moleculele de vopsea sunt incarcate pozitiv, deoarece lasa duza de pulverizare intr-un camp electric care le directioneaza spre sarcina negativa a suprafetei metalice.

Atractia dintre moleculele pozitive si negative este de 75 de ori mai puternica decat gravitatia; tractiunea este atat de puternica incat chiar si vopseaua pulverizata usor peste sau departe de suprafata metalului va incerca sa schimbe directia pentru a ateriza pe metal.

Moleculele de vopsea sunt atrase de cea mai mare incarcare; picaturile pulverizate vor merge automat in zona fara vopsea pentru a crea o suprafata uniforma.

Vopsirea electrostatica difera de vopsirea standard prin spray prin atractia magnetica dintre vopsea si suprafata metalica. Vopseaua de la pulverizatoarele conventionale merge acolo unde este indreptat pistolul, dar exista mai multa pulverizare si este dificil sa creezi o acoperire uniforma.

Vopsirea electrostatica creeaza un mediu in care vopseaua este pulverizata, apoi autopropulsata spre metal cu atractia magnetica, reducand acoperirea excesiva si inegala in timpul procesului.

Tipuri de acoperiri electrostatice

Exista multe tipuri diferite de acoperiri electrostatice pe piata astazi. In cele mai multe cazuri, acestea sunt diferentiate in functie de tipul de polimeri sau de materialul de amestec uscat care este utilizat.

De exemplu, unele amestecuri folosesc particule mai mari, in timp ce altele folosesc particule foarte mici. Aceste diferente afecteaza modul in care polimerii se topesc si se leaga, si grosimea acoperirii finisate. Exista de asemenea, medii mixte care includ materiale metalice si alte materiale uscate despre care se stie ca perturba procesul de aderenta.

Din acest motiv, este important sa cercetati amanuntit tipul de material care va fi utilizat in invelisul dvs. pentru a va asigura ca se va lipi corespunzator si va oferi protectie pe termen lung.

Beneficiile acoperirilor electrostatice

Acoperirile electrostatice ofera numeroase avantaje fata de produsele traditionale de vopsea. In primul rand, finisajul produs al acoperirii electrostatice este foarte durabil, ceea ce il face rezistent la zgarieturi, cojiri si alte deteriorari. In plus, acoperirile electrostatice au o intretinere foarte scazuta si, de obicei necesita doar stergeri periodice cu o carpa umeda pentru a parea noi.

Nu sunt necesare produse de curatare sau produse speciale. Invelisul electrostatic este de asemenea considerat extrem de eficient, deoarece produce foarte putine deseuri. Deoarece particulele sunt incarcate si atrase catre tinta folosind campul static, nu exista o multime de exces de material care pluteste prin aer, in timp ce vopseaua obisnuita produce toxine in aer si depasire care trebuie controlate.

Invelisurile electrostatice sunt de asemenea, mai putin intensive in munca decat vopsirea, deoarece materialul pudrat adera uniform la suprafata intr-un singur strat. Nu necesita mai multe straturi sau perioade de uscare, asa cum face vopseaua.

Aceasta inseamna ca multe produse pot fi acoperite cu pulbere simultan intr-o singura trecere. Pentru productia la scara larga, aceasta este cea mai buna modalitate de a obtine produsele tratate si gata de expediere, fara a fi nevoie sa va preocupati pe larg de calitatea finisajului produs.

Acoperirea electrostatica este in prezent unul dintre cele mai durabile sisteme de acoperire pentru produse industriale de toate tipurile. In plus, este cunoscut pentru faptul ca este perfecta aceasta vopsire si in ceea ce priveste intretinerea si este usor de curatat.

Este nevoie de echipamente speciale pentru a produce sarcina electrica necesara pentru ca polimerii sa formeze o legatura, dar odata ce acest proces este finalizat, puteti conta pe un finisaj de lunga durata care poate fi complet personalizat pentru a se potrivi cu orice aplicatie. Acoperirile electrostatice sunt disponibile in numeroase culori, grosimi si finisaje.

Reducerea pierderii de vopsea este un alt avantaj semnificativ al acestui tip de vopsire. Vopsirea electrostatica poate avea o rata de transfer de pana la 98%, reducand exfolierea si risipa de vopsea. Pulverizatoarele de vopsea obisnuite au doar 40% eficienta, cu mai multa pulverizare si unele uscari de vopsea in aer inainte de a ajunge vreodata la suprafata.

Suprafata care este supusa unui astfel de proces de vopsire va fi mereu eleganta. Vopseaua electrostatica nu atrage doar metalul; de asemenea, nu se aglomereaza sau nu picura ca vopseaua conventionala.

Acest lucru se datoreaza faptului ca moleculele de vopsea sunt toate incarcate pozitiv si se resping una de la alta, creand o ceata fina, care este mai buna pentru suprafetele metalice si o acopera uniform pentru o suprafata eleganta.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.