Ce diferente exista intre aurul de 14K si aurul de 10K

Ce diferente exista intre aurul de 14K si aurul de 10K

Aurul este cel mai indragit metal, dat fiind faptul ca din el pot fi obtinute diferite bijuterii. Bijuteriile din aur sunt cele mai elegante si cele mai atractive accesorii atat pentru femei cat si pentru barbati, iar cel mai mare avantaj al acestoara este ca nu isi pierd valoarea.

Acest lucru este cat se poate de important de mentionat, dat fiind faptul ca persoanele care detin bijuterii din aur, le pot vinde caselor de amanet aur Bucuresti in orice moment, atunci cand se confrunta cu probleme financiare.

Ei bine, in ceea ce priveste bijuteriile din aur, acestea sunt obtinute din diferite tipuri de aur. Despre aurul de 24 de karate nu vorbim pentru ca este prea moale, iar bijuteriile obtinute din acest aur nu rezista timpului si se deformeaza usor.

kurtmann.ro

Apoi exista aurul de 22 de karate care are o puritate de 91.7%, insa cel mai des se foloseste aurul de 18 karate, a carei puritate este de 75% (adica 75% aur si 25% aliaj).

Exista persoane care opteaza insa pentru bijuterii de 14 si de 10 karate, pentru ca acestea contin mai putin aur si mai mult aliaj, astfel ca pretul lor va fi mai mic. Aurul de 14 karate este format din 58,3% aur si 41,7% aliaj, sau 14 din 24 parti aur. Aurul de 14k este cel mai popular aur pentru inele si alte bijuterii purtabile in Statele Unite, Marea Britanie si celelalte tari occidentale.

Aproximativ 90% din toate verighetele si logodna sunt realizate din aur de 14k, ceea ce face ca aceasta sa fie o alegere buna, daca nu sunteti sigur ce tip de aur este cel mai potrivit pentru achizitia dvs.

Aurul de 14k are o culoare bogata, cu aspectul clasic de aur pe care majoritatea clientilor il cauta in inele si alte bijuterii. Culoarea sa este mai putin saturata si intensa decat aurul de 18 karate, ceea ce o face o alegere excelenta daca doriti bijuterii din aur bogate si atractive. Comparativ cu aurul de 18k, principalele avantaje ale aurului de 14k sunt durabilitatea si accesibilitatea sa. Inelele si alte bijuterii realizate folosind aur de 14k sunt semnificativ mai durabile decat cele realizate cu aur de 18k, ceea ce face ca acest tip de aur sa fie o alegere buna daca sunteti preocupati de zgarieturi si zgarieturi.

Aurul de 14k este, de asemenea, mai accesibil decat 18k, ceea ce il face o optiune buna, daca doriti un amestec de calitate, durabilitate si valoare pentru bani.

Aurul de 10 karate este format din 41,7% aur si 58,3% aliaj, sau 10 din 24 parti aur. Aurul de 10k este cea mai putin pura, cea mai ieftina si cea mai durabila forma de aur folosita in bijuterii. Este, de asemenea, cel mai impur aur existent, in timp ce ramane legal „aur”.

Desi este utilizat pe scara larga in cercei si bijuterii accesibile, aurul de 10k nu este un metal foarte popular pentru inelele de logodna si bijuteriile fine. Multi comercianti de bijuterii de lux, de ultima generatie, nu ofera nici macar piese de aur de 10k datorita continutului sau relativ mic de aur.

Estetic, aurul de 10k are un aspect palid, cu un ton galben semnificativ mai putin bogat decat aurul de 14k sau 18k. Culoarea sa palida este ceva care va va place sau nu, unora le place pentru subtilitatea sa vizuala, in timp ce altii prefera tonul auriu bogat al bijuteriilor din aur de 14k si 18k.

Deoarece are cel mai mic continut de aur din orice tip de aur, aurul de 10k este de asemenea foarte durabil. Este foarte dificil sa zgarieti, sa scapati sau sa indoiti bijuteriile din aur de 10k, ceea ce merita sa aveti in vedere daca lucrati intr-un mediu cu suprafete dure care v-ar putea zgaria sau deteriora bijuteriile.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.