Ce beneficii ne ofera cartofii?

Ce beneficii ne ofera cartofii?
consultanta Dan Bradu

Cartofii sunt printre cele mai populare legume care pot fi cultivate in Romania. In mediul rural, agricultorii cultiva in fiecare an cartofi pe suprafete foarte mari de teren.

Acestia urmeaza apoi sa fie scosi la vanzare in diferite piete din apropiere. Exista si agricultori care au reusit sa incheie contracte cu lanturile de magazine alimentare, si care le vand acestora cartofii. Cel mai mare beneficiu pe care cartofii li-l ofera acestora este cel financiar, pentru ca isi castiga existenta prin cultivarea si comercializarea acestora.

Apoi exista persoane care cultiva cartofi pentru propriul consum. Cultivarea cartofilor nu mai este demult o misiune grea. Oricine poate cultiva cartofi in propria gradina acum cand, un motocultor Rabota K13 le poate fi de folos in pregatirea terenului inainte de a planta semintele de cartofi.

kurtmann.ro

Un astfel de motocultor Rabota cu motor pe benzina care are 13 CP, poate fi utilizat pe suprafete de peste 10.000 de metri patrati. Acest utilaj va ajuta sa pregatiti terenul, datorita accesoriilor cu care poate veni la pachet. Fireste, accesoriile va trebui sa le alegeti separat, in functie de necesitati.

Pentru cultivarea cartofilor, veti avea nevoie de un plug de arat, de un plug de bilonat, si de o remorca pentru motocultor, pe care sa o folositi pentru a transporta sacii cu cartofi din gradina la locul de depozitare.

Daca alegeti sa cultivati cartofii pentru propriul consum, va puteti bucura de o multime de beneficii de pe urma acestei activitati, datorita valorii nutritionale a cartofilor. Veti descoperi in continuare, ce beneficii va ofera acestia.

Cartofii sunt o sursa buna de antioxidanti

Cartofii sunt o sursa buna de antioxidanti, care pot reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inima, diabetul si anumite tipuri de cancer. De aceea, este recomandat sa includeti cartofii in dieta dvs. si sa ii mancati cat mai des.

Daca alegeti sa consumati cartofi pe care ii cultivati in propria gradina, cu atat mai bine, pentru ca stiti ce ingrasaminte ati folosit, stiti in ce conditii au fost cultivati, deci stiti ca mancati sanatos.

Consumul de cartofi poate imbunatati controlul glicemiei

Cartofii contin un tip special de amidon cunoscut sub numele de amidon rezistent. Acest amidon nu este descompus si complet absorbit de corp. In schimb, ajunge la intestinul gros, unde devine o sursa de nutrienti pentru bacteriile benefice din intestin. Cercetarile au legat amidonul rezistent de multe beneficii pentru sanatate, inclusiv reducerea rezistentei la insulina, care la randul sau imbunatateste controlul glicemiei.

Cartofii va pot imbunatati sanatatea digestiva

Amidonul rezistent din cartofi este o sursa de nutritie pentru bacteriile intestinale benefice. Il convertesc in butiratul de acizi grasi cu lant scurt, care a fost legat de inflamatia redusa a colonului, de apararea imbunatatita a colonului si de un risc mai mic de cancer colorectal.

Cartofii nu contin gluten

Cartofii nu contin gluten in mod natural, ceea ce ii face o alegere excelenta pentru persoanele cu boala celiaca sau cu o sensibilitate non-celiaca la gluten.

Dupa cum puteti observa asadar, consumul de cartofi va poate oferi o multime de beneficii pentru sanatate, datorita valorilor nutritive pe care acestia le au. Din acest motiv este recomandat sa mancati cartofi, iar daca aveti posibilitatea sa-i cultivati in propria gradina, este recomandat sa faceti acest lucru.

In plus, daca alegeti sa cultivati cartofi pentru propriul consum, motocultoarele de la Rabota pot reprezenta cea mai buna solutie pentru dvs. Un astfel de utilaj va este de ajutor pentru pregatirea terenului, si pentru saparea canalelor (santurilor) in care veti pune semintele de cartofi.

Deci, profitati de toate aceste beneficii oferite de cartofi, mai ales ca ii puteti cultiva in propria gradina, iar datorita unui motocultor, munca va este usurata considerabil.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.