Ce alegem 2G, 3G sau 4G?

Ce alegem 2G, 3G sau 4G?

Ai beneficiat vreodata de servicii de inlocuire display iPhone 6? Daca nu, dar esti in cautarea unui astfel de service profesionist, iti recoamandam specialistii de pe www.servicegsm.ro. De ce? Pentru ca ei ofera clientilor mult respect prin servicii de calitate la preturi accesibile.

O inlocuire display iPhone 6 nu poate fi lasata pe mana oricui, deoarece un astfel de telefon este destul de scump si din moment ce display-ul nu e inlocuit calitativ, poti avea probleme imediat dupa. Asa ca, cel mai bine e sa iei legatura cu oamenii care stiu ce inseamna oferirea unor servicii GSM de calitate.

Tehnologia avanseaza de la o zi la alta. Odata cu telefoanele inteligente a aparut si nevoia utilizatorilor care vor sa se bucure de internetul pe mobil. Ei bine, acest lucru este posibil datorita retelei wireless care are la baza tehnologia retelelor de diferite tipuri.

Cel mai adesea in ultima vreme auzim de retele 2G, 3G si 4G. „G” este prescurtarea de la Generation. De exemplu, cand spunem tehnologie 3G spunem de fapt tehnologia retelei de generatia a 3-a.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre fiecare retea in parte, fiecare din cele 3 amintite mai sus.

2G

Tehnologia retelei de generatia a 2-a este realizata dupa un format standard, avand o viteza destul de mica. Sistemele 2G sunt complet digitalizate, fapt ce a adus la vremea aparitiei acestei retele la un progres. Practic, s-a trecut de la analogic la digital.

3G

Tehnologia 3G permite transferul simultan a doua tipuri de informatii si anume vocea si transferul de date. Cu ajutorul acestei aplicatii au devenit posibile si apelurile video, dar si aplicatiile de televiziune. Rata de transfer a datelor este mult mai mare. Odata cu trecerea la aceasta tehnologie a fost necesara si o infrastructura noua, deoarece retelele 2G nu au fost compatibile.

4G

Tehnologia 4G ofera o viteza si mai mare ca tehnologiile anterioare. Acest lucru permite o navigare pe internet foarte rapida si accesarea continutului TV HD. Din pacate insa, acoperirea acestei retele e prea mare, insa cu timpul va creste. Tehnologia 4G are un consum de date mai ridicat, fapt pentru care va costa mai mult un astfel de abonament.

Acestea sunt tehnologiile cele mai raspandite la ora actuala, insa, dezvoltatorii nu se opresc aici, ci vor sa dezvolte retele si mai puternice, retele de a 5 –a generatie.

Pana atunci insa, trebuie sa folosim retelele pe care le avem deja si sa ne bucuram de viteza de internet actuala. Mare atentie insa la modul in care folosesti internetul pe mobil, deoarece multe site-uri nu sunt sigure si iti pot afecta dispozitivul.

De asemenea, parintii ar trebui sa aiba acces la telefoanele celor mici pentru a monitoriza site-urile pe care acestia intra si pentru a se asigura ca nu isi pun viata in pericol discutand cu tot felul de oameni care in nici un caz nu le vor binele. Mai mult decat atat, parintii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a cumpara unui copil un telefon mobil de ultima generatie.

 

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.