Cand apelati la serviciul de diagnoza si reconditionare baterii laptop?

Cand apelati la serviciul de diagnoza si reconditionare baterii laptop?
kurtmann.ro
Share Button

Cand vorbim de serviciul de diagnoza si reconditionare baterii laptop, aceasta inseamna verificarea si in functie de caz inlocuirea celulelor uzate din bateria dumneavoastra cu unele noi, reusind pastrarea celorlalte componente ale bateriei.

Daca nu veti dori achizitionarea unei baterii noi compatibile, puteti apela la acest serviciu, cheltuind mult mai putin.
Puteti in acelasi timp sa optati pentru celule de brand de la Samsung, cu o capacitate mult mai mare, in acest fel obtinand o baterie cu o durata de viata mai lunga si o capacitate mai mare decat cea originala.

Pentru a putea intelege acest serviciu, trebuie sa cunoastem cateva detalii tehnice despre structura si modul de functionare a unei baterii de laptop Samsung. Aceasta este compusa din carcasa de plastic in cele mai multe situatii, circuit de lucru si mai ales celule.

consultanta Dan Bradu

Cele doua elemente ale carcasei bateriei sunt strans lipite, astfel ca reconditionarea acesteia incepe prin desfacere fortata cu ajutorul unui obiect ascutit.

Partea inteligenta a unei baterii de laptop este reprezentata de circuitul de control. Acest circuit are mai multe functii:

• Protectie supraincalzire, un senzor termic intrerupe incarcarea sau folosirea bateriei in cazul in care temperatura creste prea mult;
• Protectie supratensiune si scurt-circuit, aceasta fiind similara unei sigurante clasice care intrerupe alimentarea cu energie a laptopului in cazul unei supratensiuni de curent;
• Protectie supradescarcare, anumite baterii Li-Ion devin nefunctionale daca se descarca sub nivelul minim. Circuitul de control intrerupe automat bateria, daca aceasta se descarca sub pragul minim. Controlerul inregistreaza, data fabricatiei, numarul de cicluri de incarcare/descarcare si diverse alte informatii tehnice despre baterie.

Cea mai voluminoasa parte dintr-o baterie de laptop o reprezinta bineinteles celulele, acestea fiind de fapt baterii individuale, similare celor AA. Acestea sunt interconectate in paralel si in serie, caracteristicile tehnice functionale ale bateriei propriu-zise fiind oferite de numarul si capacitatea acestora.

Cele mai multe dintre bateriile de laptop au 6 celule si capacitatea totala de 4400 mAh, dar exista si baterii chiar cu 12 celule.

Toate bateriile de laptop sunt caracterizate de doi parametri, capacitatea si voltajul. Capacitatea reprezinta practic „rezervorul” de curent al bateriei, masurandu-se miliamperi/ora. Cu cat capacitatea bateriei este mai mare, cu atat laptopul va fi alimentat de aceasta pe o perioada mai lunga.

Voltajul unei baterii reprezinta masura cu care energia este preluata din aceasta,  masurandu-se in volti, acesta neputand varia si fiind strict. Trebuie sa aveti foarte mare grija cu voltajul pentru ca puteti avaria grav laptopul prin folosirea unui voltaj necorespunzator.

De foarte multe ori, o baterie de laptop poate fi reconditionata cu ajutorul unui dispozitiv special printr-un procedeu de incarcari si descarcari repetate, acesta aplicandu-se unor baterii care nu au fost folosite cateva luni de zile.

Daca veti dori schimbarea celulelor din bateria laptopului cu altele noi mai performante, sau o baterie cu o capacitate mai mare fata de bateria originala, cheltuind in acelasi timp mai putin trebuie sa stiti ca orice service autorizat ofera reparatii Samsung. Nu ezitati sa contactati aceste service-uri care va vor oferi o solutie convenabila.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.