HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Bauturi

Cafea filtru

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 15 g cafea de persoana,
  • zahar dupa gust,
  • apa.

Mod de preparare:

Se prepara in aparate speciale care incalzesc apa electric. In lipsa acestora, se prepara in filtre de diferite marimi, pentru 2 pina la 6-8 cescute. Filtrul se pune pe un suport special din portelan, perforat la baza, care se asaza peste un vas in care va curge cafeaua. Cafeaua – 15 g de persoana – se va pune in filtru in functie de numarul persoanelor, ca sa nu fie prea subtire stratul de cafea prin care trebuie sa treaca apa.Cafeaua se asaza in filtru, in strat uniform; se stropeste cu 1/2 cescuta cu apa fierbinte, turnata cite putin, pe toata suprafata, ca sa se ude cafeaua si sa se taseze; astfel, apa va trece mai incet prin ea, obtinindu-se o cafea mai concentrata. Restul de apa clocotita se pune intr-un vas mai mare si i se da drumul sa curga pe marginea filtrului, sa ajunga deasupra cafelei tasate si sa ramina deasupra ei, filtrindu-se incet. Cafeaua filtrata se mai infierbinta si se indulceste, dupa gust, apoi se serveste fierbinte.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Bauturi

Cafea turceasca

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

Crabi din aluat fraged

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Busuioaca de Bohotin - Unul din cele mai apreciate vinuri românești
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Bauturi

Busuioaca de Bohotin – Unul din cele mai apreciate vinuri românești

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2024
Care sunt cele mai populare tipuri de vin roșu din România
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Bauturi

Care sunt cele mai populare tipuri de vin roșu din România?

  • Eduard Nedelcu
  • October 24, 2023
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Bauturi

Cum să alegi cele mai bune expresoare cafea pentru nevoile tale

  • Raul Pop
  • July 25, 2023
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Bauturi

Care sunt avantajele unui aparat de cafea cu capsule?

  • Eduard Nedelcu
  • March 8, 2022
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi
  • Retete de sarbatori

Vin fiert cu scortisoara

  • Eduard Nedelcu
  • December 5, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Cocktail antistress Chameleon

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Vodka Cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Vin rosu – sampanie – cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.