Aplicatiile Windows Desktop vs. Windows Store App – care sunt diferentele

Aplicatiile Windows Desktop vs. Windows Store App – care sunt diferentele

Incepand cu aparitia sistemului de operare Windows 8, poti folosi 2 tipuri diferite de aplicatii – aplicatii Windows Desktop si aplicatii din Windows Store App – libraria online de aplicatii a celor de la Microsoft. Cauti firma software Bucuresti, pentru compania ta? Intra pe FluxSoft.ro si vei gasi cei mai buni programatori.

Care ar fi diferentele intre acestea? Ei bine, in acest articol, vom dezbate motivele pentru care sunt inca necesare aplicatiile pentru desktop:

1.    Windows Desktop App.
O aplicatie de genul Windows Desktop este o aplicatie de sistem traditionala. Ea este accesata folosind dekstop-ul pc-ului si foloseste un API nativ Win 32 / COM sau Microsoft .Net Framework Api, pentru comunicarea cu sistemul de operare.
Orice soft conceput pentru Windows XP, Windows Vista si Windows 7, poate fi numit aplicatie desktop, daca ruleaza pe Windows 8. Exemple de aplicatii desktop pentru Windows, ar fi Microsoft Word 2010 sau Microsoft Excel 2010.

2.    Windows Store App.
O aplicatie Windows Store (numita in trecut “metro-style”), este orice tip de aplicatie care ruleaza pe sistemul de operare Windows 8. O aplicatie de acest gen, seamana foarte mult cu aplicatiile construite pentru smartphone-uri, fie ele cu Windows, Adroid sau iOS.

Aplicatia Windows Store are o singura fereastra ce poate umple ecranul (in modul full screen) si poate interactiona cu touchscreen-urile intr-un mod foarte usor. Interfata utilizatorului este foarte diferita de cea a unei aplicatii de tip desktop si daca nu aveti si touchscreen, poate fi mai greu de folosit decat o aplicatie pentru desktop nativa.

Aplicatiile din Windows Store sunt folosite cel mai mult pe tablete, smartphone-uri sau laptop-uri cu touch screen, abia acolo isi dezlantuie intregul potential.

Ar trebui sa-mi convertesc aplicatiile pentru desktop in aplicatii pentru Windows Store?

Daca ai in posesie in continuare soft mai vechi, care este testat foarte bine si este folosit de foarte multi utilizatori, nu exista nici un motiv pentru care ar trebui sa-ti convertesti aplicatia, intr-o aplicatie Windows Store. Aplicatia pentru desktop, poate fi folosita in continuare pe pc-urile normale (fara touchscreen), daca ai Windows 8 instalat.

O singura exceptie ar fi in acest caz: daca ai creat o aplicatie de dimensiuni mai mici si care poate fi convertita fara probleme intr-o aplicatie Windows Store, poti face acest lucru. Daca nu este cazul, iar aplicatia ta este una complexa si ocupa mult spatiu pe disc, nu are sens sa faci acest lucru.

Care sunt beneficiile dezvoltarii de aplicatii desktop in ziua de astazi?

Exista multe beneficii. In primul rand, multi utilizatori folosesc inca pc-urile de tip desktop sau laptop-urile, acestea folosind la randul lor sisteme de operare Windows (in marea lor parte), adica Windows XP, Vista, 7, 8 sau 10.

Prin dezvoltarea de aplicatii desktop, poti fi sigur ca acestea vor fi folosite de catre acesti utilizatori, pe calculatoarele lor personale, la job sau acasa. De asemenea, o aplicatie desktop creata in C++ de exemplu, care este bine optimizata, va rula semnificativ mai rapid si mai eficient decat o aplicatie din Windows Store.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.