Afla totul despre mortar

Afla totul despre mortarCand lucrezi in constructii ai nevoie de tot felul de materiale necesare executarii unei lucrari la un nivel de calitate ireprosabil. Un material de constructii folosit in marea majoritate a constructiilor este mortarul. Pe Adrenco.ro poti cumpara mortar necesar renovarii diferitelor tipuri de constructii. Click aici pentru a vedea ce poti cumpara si preturile aferente.

De la magazinul Adrenco poti cumpara si alte materiale de constructii de care ai nevoie. Click aici pentru a vedea ce poti cumpara direct de acasa, oricand, la orice ora, fara a mai trebui sa umbli zile in sir prin magazine.

Mortarul in general este de doua tipuri: pentru tencuieli si pentru zidarie.

Mortarul pentru tencuieli este folosit in general pentru a imbraca diverse ziduri care au fost ridicate din materiale ca betonul, BCA-ul sau caramida. Mortarul pentru zidarie este cel mai des folosit si el ajuta la asamblarea elementelor care compun zidaria.

Mortarul este alcatuit din 4 componente: ciment, var, nisip si apa.

Cimentul este prima componenta care intra in alcatuirea mortarului. Acesta se vinde la saci in magazinele specializate si poate fi cumparat chiar si online. Nu este potrivit orice tip de ciment, deoarece acesta nu este universal, ci este de mai multe tipuri. Daca nu stii ce tip de ciment sa cumperi si nu ai de cine sa intrebi, il poti intreba pe vanzatorul de la magazinul de la care vei cum para cimentul.

A doua componenta a mortarului este varul. Varul de asemenea trebuie ales din mai multe tipuri de var. Varul folosit la ciment este varul hidratat. Acesta este recomandat deoarece ajuta peretii sa respire, are o buna rezistenta la umezeala, este durabil si usor de folosit.

De asemenea, folosirea unui var hidratat ofera posibiliatatea executarii unor reparatii intr-un mod mai usor.

In componenta mortarului mai intra un element si anume nisipul. La fel ca in cazurile componentelor anterioare si nisipul trebuie sa fie de un anumit tip. Trebuie folosit nisip de rau sau de cariera, nu de mare, deoarece nu e benefic pentru mortar. Nisipul trebuie curatat astfel incat sa nu contina elemente nedorite, cum ar fi pamantul sau resturile vegetale.

Tine cont si de dimensiunile nisipului, deoarece acesta poate fi de dimensiuni diferire, astfel incat poti alege un nisip foarte fin, fin, mediu sau mare. Alegi in functie de nevoile pe care le ai.

Ultima componenta a mortarului este apa. In cazul apei lucrurile sunt foarte simple. Foloseste o apa curata. Poti folosi apa de la fantana sau apa de la robinet.

Prepararea mortarului se face diferit in functie de cantitate. O cantitate mai mica de mortar se poate prepara la lopata, iar o cantitate mai mare, in mod categoric la betoniera. Consistenta mortarului se verifica usor daca ai o mistrie. Daca mortarul se scurge, mai ai de lucrat pana il faci sa fie perfect.

Mortarul nu e greu de preparat sau de folosit. El este un material nelipsit din constructiile care conteaza cu adevarat. In cazul in care construiesti cu adevarat o constructie de calitate, nici nu se discuta de lipsa mortarului.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.