Zarzavat pentru ciorbe

Share Button

Ingrediente:

  • 5 kg de rosii,
  • 1 kg de ardei gras sau gogosari,
  • 10 legaturi de patrunjel si leustean la un loc,
  • un pahar de 200 g cu zahar,
  • o lingura de sare.

Mod de preparare:

Opariti rosiile, asezindu-le cite 8-10 intr-un castron si turnati apa fierbinte peste ele. Decojiti-le, taiati-le in felii potrivite si puneti-le la fiert. Lasati-le sa clocoteasca o jumatate de ora. Taiati ardeiul in rondele subtiri, puneti-l peste rosii si mai lasati sa clocoteasca 10 minute. Adaugati verdeata tocata, sarea si zaharul. Mai lasati la fiert inca 10 minute. Separat, incalziti bine 1/2l de ulei. Zarzavatul fierbinte puneti-l in borcane mici, insa nu le umpleti cu virf (lasati un spatiu gol de 3-4 cm). Deasupra puneti cu lingura ulei fierbinte, legati borcanele cu celofan si puneti-le in camara.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.