Zacusca II

Share Button

Ingrediente:

  • 3-4 kg de vinete,
  • 2 kg de gogosari,
  • 1/2-1 kg de ceapa,
  • 3 kg de rosii,
  • citeva foi de dafin,
  • 1/2 lingurita de piper macinat,
  • 750 ml de ulei,
  • sare.

Mod de preparare:

Coaceti vinetele, lasati-le sa se scurga, spalati-le si tocati-le obisnuit. Coaceti gogosarii, curatati-i si taiati-i in cuburi mici. Treceti rosiile prin separatorul de seminte, lasati sucul sa se decanteze si folositi numai pulpa. Caliti ceapa tocata in ulei. Cind totul este pregatit, in cratita cu ceapa calita, puneti piureul de rosii, vinetele, gogosarii, amestecind usor ca zacusca sa nu se prinda de vas. Cind zacusca a scazut bine, legumele s-au “topit”, potriviti de sare, puneti preparatul in borcane si tineti-le in cuptorul incalzit in prealabil sau fierbeti-le pe baia de aburi 30 de minute.

consultanta Dan Bradu
kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.