Visinata

Share Button

Ingrediente:

  • 5 kg visine,
  • 1/2 kg cirese amare,
  • 1/2 kg zmeura sau fragute,
  • 100 ml rom,
  • un plic cu zahar vanilat,
  • 1 & 1/2 kg zahar,
  • 1 & 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb,
  • 8-10 picaturi esenta de migdale.

Mod de preparare:

Intr-o damigeana de 10 l se pun visinele, impreuna cu ciresele amare si cu zmeura sau fragutele; zaharul se presara la urma, peste ele. Damigeana se scutura bine, ca sa se amestece fructele cu zaharul. Se leaga la gura cu tifon si se lasa la soare 5-6 zile sau numai la caldura, in bucatarie, pina cind fructele isi lasa zeama si se topeste bine zaharul, agitindu-le zilnic. Dupa aceea se adauga alcoolul, romul si vanilia. Damigeana se astupa bine si se lasa la rece doua saptamini, agitind-o la 2-3 zile. Dupa acest timp, se poate consuma impreuna cu fructele sau fara fructe.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.