Vin fiert cu scortisoara

Share Button

Ingrediente (pentru 6 portii):

  • 750 ml vin rosu dulce sau demi dulce
  • 2 batoane de scortisoara sau 2 lingurite scortisoara pudra
  • 3 cuisoare
  • 10 boabe de piper negru
  • 2 portocale
  • 120 g zahar

1 portocala se taie felii si de la cealalta se rade coaja. Vinul se pune la fiert intr-o cratita impreuna cu coaja de portocala si se tine pe foc pana la punctul de fierbere. Se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, piperul si feliile de portocala. Se mai fierbe inca 20 de minute la foc mic. Se strecoara si se serveste cald in serile de iarna sau la mesele de Craciun si Revelion.

 

 

 

 

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

9 Comments

  1. Laura

    E genial indiferent de anotimp, mai putin in jurul perioadei in care temperaturile sar de 35 de grade.

  2. tudor mateescu

    Foarte bun si sanatos doar ca voi pune 50g zahar, nu imi place nici prea dulce. Oricum este super!

  3. Luca

    La fiert mai adaugati si cateva scame de nucsoara si veti obtine un adevarat elixir.

  4. Alina Bratan

    Am incercat si eu dar nu mi-a iesit 🙁

  5. costin

    asta da
    chiar daca e cald afara ma apuc de baut vin ca nu mai tine

  6. locuri de munca in strainatate

    hmmm foarte bun vinul fiert, imi place mult mai ales iarna merge foarte bine

  7. Ionascu

    E foarte bun dacă se adaugă și niște vanilie.

  8. Dorin

    Reteta perfecta pentru vremea de afara…

  9. Dorin

    Cea mai buna reteta pentru perioada de iarna! 🙂

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.