Varza ungureasca

consultanta Dan Bradu
Share Button

Timp de preparare: 1 h15 min
Ingrediente:

  • 250 gr. kaiser,
  • 250 gr. slanina afumata,
  • 4 buc. cirnati afumati,
  • 100 gr. untura,
  • 4 buc. ceapa,
    125 gr. orez,
  • boia dulce,
  • sare, piper,
  • o lingura faina,
  • o ceasca de smantina,
  • 1 bucata varza murata

Mod de preparare:
Se inabusa in untura cepele taiate pestisori apoi se adauga costita si slanina, taiate cubulete
mici. Se sareaza, pipereaza si se pune boiaua. Se lasa cratita pe foc mic cca ½ de ora. Se
fierbe orezul in apa sarata, se scurge si se stropeste cu apa rece. Intr-o cratita unsa cu grasime
se pune un strat de varza acra tocata, un rind de cirnaciori taiati in rondele, un rind de orez
fiert, un rind de costita si slanina cu ceapa, in fine un ultim rind de varza. Smantana se
amesteca minutios cu o lingura de faina si se toarna peste varza. Se pudreaza cu boia si se
pune cratita la cuptor.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.