Tort Noapte – Zi

Share Button

Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
Blatul:

  • 6 oua,
  • 1 cutie de instant puding de ciocolata,
  • ½ pahar zahar

Crema:

  • 2 cutii de smintina pentru frisca,
  • 1 pahar lapte,
  • o cutie de instant puding de vanilie

Sirop:

kurtmann.ro
  • 2 lingurite ness cafe ,
  • 1 lingurita zahar ,
  • ½ pahar apa calda

Sos de ciocolata:

  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 2 linguri lapte,
  • 2 oua

Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga
galbenusurile batute bine si cutia de instant puding. Se unge o tava de tort cu unt, se toarna in
tava si se da la cuptor circa 20-25 de minute. Cind blatul , este gata se lasa sa se raceasca si se
stropeste cu siropul de ness cafe.
Crema: se bate frisca cu paharul de lapte si instant pudingul cu foarte mare atentie sa nu
devina ca untul.
Se unge blatul cu crema.
Sosul de ciocolata: se topeste ciocolata , impreuna cu cele 2 linguri de lapte. se adauga cele 2
galbenusuri, amestecindu-se repede sa nu se coaguleze. Deoparte se bat spume cele 2 albusuri
si se amesteca cu sosul de ciocolata. Se toarna cald peste prajitura. Se da la frigiderminimum
2 ore inainte de servire.Se poate orna o farfurie cu sos de ciocolata, de presarat
citeva nuci tocate si se aseaza felia de tort pe farfurie.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.