Ingrediente (pentru 12 bucati):
- 150g biscuiti,
- 125 g unt,
- 25g alune tocate marunt (prajite),
- 600g branza grasa de vaci,
- 300g iaurt,
- 3 ling zeama de lamaie,
- 250gcapsuni mai mici,
- 75g zahar,
- gelatina, un pachet.
Mod de preparare:
Se sfarama biscuitii, se amesteca cu untul si se aseaza pe fundul unei forme de tort, captusita cu hartie cerata, deasupra se pun alunele sfaramate, separat se amesteca cu mixerul branza de vaci, iaurtul, si zeama de lamaie. Separat se face un piure din 150g capsuni, se adauga zaharul si gelatina se pune la foc se da un clocot si pe urma se incorporeaza branza. Se pun deoparte cateva capsuni si restul se taie marunt si se amesteca ca branza. Se toarna compozitia in forma (peste stratul de biscuiti) se lasa la frigider 3 h, se decoreaza cu restul de capsuni.